Agenda

Qui som Cau de Llunes?

QUI SOM?
"Allò personal és polític"
Cau de Llunes (Assemblea Feminista revolucionària de Tarragona) som un col·lectiu de dones que vam néixer al 2007, quan ens vam començar a plantejar el nostre paper com a dones a la societat. Des de llavors, que hem emprès una lluita pel nostre propi alliberament i per aconseguir superar l’opressió que patim. Des d’un principi hem volgut compartir la nostra lluita amb tantes dones com ho vulguin, independentment de l’edat o procedència. Som un col·lectiu heterogeni que pensem que totes les dones hem de prendre consciència de la nostra situació per tal de sumar forces per aconseguir una societat més respectuosa amb les persones i el planeta, on homes i dones puguem desenvolupar la nostra personalitat sense constriccions de gènere, de classe o de nació.


QUÈ DENUNCIEM?
“El Feminisme no és una lluita caduca”
Vivim en una societat patriarcal fonamentada en els rols de gènere que tots i totes tenim molt assumits i interioritzats i amb els qual aprenem unes aptituds, característiques, gustos i maneres de fer que associem directament al nostre sexe. Per tant, se’ns força a construir un caràcter en funció de si naixem nenes o nens i això repercuteix inevitablement en la nostra salut emocional com a dones.
PRESSIÓ ESTÈTICA / POCA AUTOESTIMA / FRUSTRACIONS AMOROSES / HETEROSEXUALITAT IMPOSADA / IMPOSSIBILITAT DE DECIDIR SOBRE EL NOSTRE COS / DISCRIMINACIÓ LABORAL / LLENGUATGE SEXISTA / VIOLÈNCIA DOMÈSTICA / PUBLICITAT SEXISTA /  ABUSOS


PER QUÈ APOSTEM?
“Som revolucionàries: volem un canvi estructural. Volem ser dones i homes lliures”
Cal que tots i totes prenguem consciència de la situació d’opressió patriarcal que plana sobre nosaltres. Cau de llunes apostem per a treballar els rols de gènere de manera individual i col·lectiva, i aconseguir desempallegar-nos de la pressió social que ens força a ser així perquè vam néixer nenes. Apostem perquè els futurs nens i nenes puguin desenvolupar el seu caràcter independentment dels seus cromosomes, volem ser persones lliures.

I no només això, també treballem per superar tant l’explotació capitalista que patim com l’opressió nacional que ens sotmet.
Llegeix el nostre MANIFEST!

QUÈ FEM?
“El feminisme té tres vessants: la teoria, el treball polític i l’autoconsciència.”
Ens reunim periòdicament i planegem tant sessions de formació i autoconeixement, com accions performatives al carrer, actes culturals, manifestacions, tallers a escoles, instituts, agrupaments escoltes i col·lectius diversos. Però el feminisme també té la vessant introspectiva, la qual ens ajuda a observar-nos com som i a intentar superar, a poc a poc, l’opressió que patim.

A més, participem amb plataformes de la ciutat com la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, col·laborem amb col·lectius de l’Esquerra Independentista i impulsem el projecte del Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona.


ANIMA’T A PARTICIPAR AMB NOSALTRES, 
EL FEMINISME NO ÉS UNA LLUITA CADUCA!

ENCARA QUEDA MOLT PER FER, 
SEGUIM TRANSFORMANT LA SOCIETAT!