Agenda

diumenge, 12 de juliol del 2009

Crònica del recital en homenatge a Maria Mercè Marçal

Onze anys després de la mort de Maria Mercè Marçal, la seva poesia i la seva vinculació amb el feminisme continuen sent un reflex de la societat i cultura actuals. Dins la campanya “Dona i art”, el passat 4 de juliol es va celebrar un acte per tal de retre homenatge a una de les poetesses més implicades i representatives de la literatura catalana.

L’acte va ser representat a la tarragonina plaça dels Sedassos pel grup “Les Heures”, sorgit en una classe de l’IES Baix Penedès d’El Vendrell i sota la coordinació de la professora Neus Oliveres. El recital, que féu un repàs per tota l’obra de Maria Mercè Marçal, va anar acompanyat d’explicacions i reflexions per tal de contextualitzar els poemes i poder, d’aquesta manera, entendre millor el fil conductor de l’espectacle. Les quatre noies i la professora van jugar també amb petites intervencions teatrals, música i escenaris representatius per poder facilitar l’enteniment de les poesies, el seu missatge i mantenir l’atenció del públic.

D’aquesta manera, si la finalitat principal de la campanya “Dona i art” és la d’apropar la problemàtica de les dones a través de les expressions artístiques, mitjançant la literatura de Maria Mercè Marçal es va poder copsar la seva implicació en el feminisme, a més a més del reflex de les dificultats d’una dona com ella en la societat.