Agenda

dilluns, 28 de setembre del 2009

28 de setembre. Dia Internacional per la despenalització de l'avortament

Des del col•lectiu feminista Cau de Llunes reclamem,en el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, el dret de totes les dones a decidir sobre el propi cos.
Contemplant les repercussions psicològiques que això comporta a la dona, creiem que la criminalització d'aquest fet quan es dut a terme de manera voluntària i conscient es inadmissible.
L'enduriment en els últims mesos d'aquesta persecució, efectuada per alguns sectors de l'Església catòlica i per la societat més reaccionaria, es conseqüència de l'avantprojecte presentat pel Govern espanyol que contempla modificacions de la llei de l'avortament.
Cau de Llunes vol subratllar en aquest dia que, malgrat els minsos avenços que pot aportar, l'avantprojecte aprovat continua perpetuant un gran abús de poder: el manteniment com fins ara de l'avortament com a delicte tipificat dins el Codi Penal, a excepció dels tres supòsit que ja estaven exclosos anteriorment.
Considerem que, com a dret fonamental de totes les dones, la despenalització de la interrupció voluntària de l'embaràs ha d'esdevenir una realitat immediatament, essent també imprescindible la gratuïtat d'aquesta intervenció en tots els sectors de la població però sobretot entre les dones més oprimides. D'aquesta manera reivindiquem la recuperació del control de la nostra sexualitat, lluitant contra la opressió a la que el patriarcat ens té sotmeses i reclamant el nostre lloc dins la societat