Agenda

divendres, 7 de gener del 2011

Crònica: 7 de gener

Fa dos anys que Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, va ser víctima d’una desmesurada repressió per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Per tal de commemorar aquests fets i posar èmfasi en què aquest cas no és un exemple aïllat, una cinquantena de persones s’han agrupat aquest migdia a l’alçada de la botiga Bershka de la Rambla Nova, on ha tingut lloc una repetició de la performance que es va dur a terme el 7 de gener del 2009 i un parlament per part de Cau de Llunes i la Plataforma Cívica “Aturem els abusos de la Guàrdia Urbana”. En aquest cas, la concentració s’ha desenvolupat sense més incidents.

L’acte que el col·lectiu va dur a terme fa dos anys, coincidint amb el primer dia de rebaixes, estava emmarcat dins la campanya “Això també és violència de gènere”. La seva finalitat era denunciar que la pressió estètica és un mecanisme més de transmissió del rol passiu de les dones, que les porta a frustracions i obsessions vers el seu propi cos, normalitzant com a models a seguir uns cossos malaltissos.

L’acte, que consistia en una performance de menys de 5 minuts en la qual es llegia un manifest mentre es dibuixava amb guix una silueta d’una dona al terra, va acabar amb una brutal repressió per part dels cossos policials. Van prendre el megàfon al·legant que no es tenia permís d’ocupació de la via pública i, després de repartir cops i puntades de peu a tothom que hi havia al voltant, van tancar tres persones en un portal per a continuar apallissant-les.

La situació va desembocar en una acusació de desordres i atemptat a l’autoritat a les tres persones agredides que, per la seva banda, van interposar denúncies per les seves lesions. La jutge que instrueix el cas va acceptar que podia haver indicis de delicte per part de la guàrdia urbana, però encara no s’ha dut a terme cap judici i, per tant, continuen pendents d’una resolució.