Agenda

dimarts, 8 de març de 2011

Commemoració del 8 de març!


En motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona) ha realitzat un recital de poesia a la Rambla Nova de la ciutat. Malgrat les baixes temperatures l'acte ha comptat amb una assistència d'una setantena de persones, a més a més dels i les vianants que s'han anat aturant al voltant de l'escenari per a gaudir durant una estona de l'actuació.
Totes les recitadores han estat dones, i entre les autores que més presència han tingut en el repertori es poden trobar Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig, Gioconda Belli, Safo o les russes Anna Akhmàtova i Marina Tsvetàieva. Algunes de les obres, no obstant, també han estat escrites per les pròpies recitadores. El motiu de selecció de les obres ha estat, per una banda, les seves autores, dones fortes i autònomes que han destacat en el seu context per prendre consciència de la seva situació d'inferioritat. Més enllà d'això, però, un motiu de prou pes ha estat simplement recuperar i donar a conèixer aquelles obres fetes per dones que l'educació androcèntrica ha apartat de l'estudi de la literatura.

1 comentari:

Cau de llunes ha dit...

Cal agrair especialment la col·laboració del quartet de corda Atzar i les sis dones que van recitar poemes propis o d'altres poetes. Sense elles no hauria estat possible l'acte i van aguantar el fred com unes campiones!
Moltes gràcies, noies!