Agenda

dimecres, 28 de desembre del 2011

Un pas endavant, dos enrere...


Cau de Llunes (AFRT) volem manifestar el nostre rebuig cap al llibre "Comprender y sanar la homosexualidad" de Richard Cohen, així com cap a totes aquelles llibreries i establiments que el posin a la venda. És més, us animem a tots i totes que contribuïu en l'elaboració d'un llistat d'aquells establiments de les nostres comarques que permeten la difusió del missatge clarament homòfob que conté aquest llibre i que qüestiona la llibertat sexual de les persones.

L'autor del llibre és un psicoterapeuta dels Estats Units que assegura haver-se curat de la seva pròpia homosexualitat, la qual considera que és un trastorn afectiu i un desordre d'atracció. Donat el contingut del text i les seves pròpies declaracions, s'han dut a terme diverses iniciatives des de plataformes GLTB que han aconseguit fer retirar el llibre de grans establiments (no donarem noms, perquè no cal fer propaganda).

No deixa de ser curiós que a pocs dies de la presa de poder del PP ens trobem amb diversos fets que apunten a una lluita contra els minsos avanços en matèria feminista (o antipatriarcal, si ho preferiu): primer, la ministra Mato rebaixa la qualificació de les violències masclistes o de gènere, a "violència en l'entorn familiar", i després ens trobem amb el rellançament al mercat d'un llibre que parla obertament d'una lliure opció sexual com una malaltia, per part d'una editorial (tampoc cal fer-li propaganda) que només conté títols sobre monges, capellans i amor romàntic...

Amb CiU i el PP, ara ens toca preparar-nos per a un enaltiment dels valors de la família nuclear, l'heterocentrisme, l'homofòbia i la misogínia. Sembla mentida que en ple segle XXI els valors patriarcals es facin tant palesos i haguem de discutir qüestions elementals com l'avortament lliure i gratuït o la lliure elecció sexual. El pitjor és que amb aquests sectors rancis de l'espanyolisme i el "catalanisme" (ho hem de posar entre cometes, sí, perquè posem molt en dubte que CiU mai hagi defensat ni tingui la menor voluntat de fer-ho, els interessos del poble català) els falsos partits d'esquerres PSC-PSOE, ICV i ERC sembli que realment siguin progressistes, i no només "progres" de postís.

En fi, aquí estem, restant a l'aguait de les properes ofensives, si més no per a denunciar-les! Sense oblidar que en matèria feminista queda molt per fer i per guanyar!