Agenda

dilluns, 11 de març del 2013

Tarragona se suma un cop més a la reivindicació feminista

Un any més, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, els diferents col·lectius i moviments socials del Camp es van trobar a Tarragona, per a realitzar una manifestació reivindicativa, sota el lema “Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista”. Tot i el creixement de les organitzacions feministes revolucionàries a les nostres comarques (actualment n’hi ha quatre), el volum de participació a la manifestació va ser lleugerament menor respecte l’any anterior. No obstant, la càrrega reivindicativa de la manifestació, es va evidenciar amb la crida constant de consignes i l’enganxada de diferents paperògrafs durant el recorregut.


“Contra l’ofensiva capitalista, desobediència feminista”, “Traiem la religió de l’educació!”, “Escombres i fregones, per a totes les persones!”… van ser alguns dels lemes cridats durant el recorregut, que anà des de l’estàtua dels Despullats, fins a la plaça de la Font.
En arribar davant de l’Ajuntament, els membres de l’Ateneu Llibertari Alomà, una treballadora de la sanitat de la secció sindical de la CGT a l’Hospital Pius de Valls, i una representant de Cau de Llunes – AFRT, en nom de les organitzacions feministes i l’Esquerra Independentista, van intervenir per denunciar la persistent discriminació de la dona en diferents àmbits de la via quotidiana i de la societat, així com els efectes directes de la crisi i les retallades de l’Estat en la situació de la dona.

Font: www.pobleviu.cat 

Voldríem fer especial esment al grup Dones en Acció de Reus, en agraïment a tota la feina feta!