Agenda

dijous, 1 de setembre del 2016

Presentació de la campanya Justícia Encausades del Cas Bershka!



Aquest matí hem donat el tret de sortida a la campanya per la justícia de les encausades del cas Bershka.

El 9 i 10 de novembre d’aquest 2016 es jutgen els fets que van tindre lloc el dia 7 de gener del 2009 en el marc d'una performance pacífica que convocavem Cau de Llunes.

En el transcurs d’aquesta acció pacífica, que recorria les botigues de roba de la Rambla Nova, es pretenia conscienciar sobre la pressió estètica que pateixen principalment les dones; en un d’aquests moments, agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van fer acte de presència, la qual cosa va acabar amb dues de les encausades tancades en un portal annex a l’establiment. El tercer dels encausats va entrar-hi per recollir testimoni fotogràfic en qualitat de periodista. En aquell espai, i amb les tres persones reduïdes, els agents de la policia local les van agredir per, tot seguit, detendre-les.

L’Ajuntament de Tarragona, que es persona en aquest procés judicial, ho fa per demanar dos anys de presó a les tres persones encausades del #CasBershka. Les encausades, que reclamen justícia per les agressions físiques i psicològiques rebudes en el context d'aquestes accions. 

En les properes setmanes es duran a terme més rodes de premsa i es desplegarà una campanya de suport paral·lela al procés de la que us tindrem inforades!

La repressió no ens atura! Denunciar la pressió estètica no és delicte!