Agenda

divendres, 29 de juny del 2018

Miss Pressió Estètica 2018

Es busquen a Tarragona dones boniques. Què vol dir boniques ho decidirem nosaltres, és clar.
Ets major de 27 anys? Ja estàs caducada. Ets estrangera? Tu no, gràcies. Ah, que ets trans? Només persones legal i morfològicament dones, si us plau. Estàs casada, tens fills o estàs embarassada? No ets el que busquem.  T’has fet fotos en topless o despullada? Es que busquem una noia com cal.
Passejaràs en roba interior i talons, amb un somriure esplèndid de bona noia mentre un grup de gent experta en estereotips et posarà nota segons la llargària de les teves cames depilades, la suavitat de la teva melena o la teva gràcia innocent mentre desfiles observada. Competiràs amb altres noies que compleixen amb els criteris establerts, perquè tenim molt clar què vol dir ser guapa.  
Si guanyes, et comportaràs amb absoluta correcció i responsabilitat durant el temps que duri el concurs i la concentració, evitant realitzar en públic aquells actes o comportaments que per la seva falta de decoro  o elegància poden traslladar una imatge negativa del certamen o significar un mal exemple per a joves o adolescents, com per exemple consumir tabac o alcohol, al igual que comportaments moralment inadequats. Si perds, tindràs l’etiqueta de lletja, gorda o vella que és el pitjor que se li pot dir a una noia.
Això és el que passarà aquesta setmana a Tarragona. Miss Univers  Espanya 2018, un certamen que reprodueix i fomenta els cànons estètics masclistes i patriarcals que fomenten en les dones d’arreu una pressió estètica brutal, que ens fa perdre la salut física i mental, que ens objectifica, que ens jutja, per la qual ja no servim si no entrem en aquests cànons. Una ciutat que permet això no serà mai una ciutat segura per a les dones.  Una ciutat que ja té precedents de repressió contra les persones que lluiten contra la pressió estètica com hem vist en el cas Bershka. Un ajuntament que criminalitza la lluita feminista i protegeix a aquells que retallen els nostres drets.

Les dones de Tarragona volem una ciutat feminista, on no hi tinguin cabuda actes prehistòrics de terrorisme patriarcal. Perquè no ens cal cap concurs per saber que totes les dones som boniques.