Agenda

divendres, 25 de novembre del 2016

Comunicat en rebuig de la lectura del manifest del 25 de novembre per part de la Guardia Urbana de Tarragona.

Com cada 25 de novembre, l'Ajuntament de Tarragona ha fet un acte institucional a les 12 h del migdia per commemorar el dia en contra de la violència masclista. En aquest acte hi han participat representants dels partits polítics, alguns sindicats i la ciutadania.

La lectura del manifest coral ha anat a càrrec de dues mossos d'esquadra i d'un cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona.Aquest últim, un cos policial de què tenim molts exemples de casos de mala praxi a l'hora de socórrer o ajudar dones que han estat assetjades pel carrer. Un cos policial que sembla no conèixer la campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci (Respecta'm) de l'Ajuntament pel que treballen, ja de per si prou esquàlid.

Un cos policial que cosifica i menysprea les ciutadanes; cos que dona el seu suport als agents que han anat a judici, recentment, per interrompre violentament a una acció feminista pacífica que denunciava aquesta mateixa violència masclista que avui deien rebutjaven públicament.

Per tot això volem manifestar:
- El nostre rebuig a què hagi estat la Guàrdia Urbana de Tarragona protagonista de la lectura del manifest institucional.
- Que la lluita contra la violència masclista no consisteix només, a participar d'aquests actes polítics i institucionals, i que el seu deure és donar resposta als problemes quan les dones els demanen suport.
- Que és urgent i imprescindible que els cossos policials tinguin formació actualitzada i adequada envers la violència estructural que patim les dones.

Cau de Llunes com a assemblea feminista i revolucionària de la ciutat de Tarragona seguirem denunciant, les vegades que faci falta, aquesta violencia masclista, exigint l'eradicació d'aquesta que és exercida des de tots els àmbits de la nostra vida, inclòs l'institucional.