Agenda

divendres, 25 de novembre del 2016

Manifest 25 de novembre.Prou agressions masclistes, ens volem vives i amb vides dignes!

Aquest any tornem a sortir al carrer. Tornem a sortir al carrer perquè la violència que provoca el sistema capitalista patriarcal contra les dones de les classes populars no dona treva. Les frívoles dades que rebem des dels mitjans de comunicació empitjoren dia a dia i, com sabem, aquestes només són una part del que és acceptat com a violència de gènere per les institucions i la societat.
La violència masclista està arrelada en la nostra societat de múltiples formes, adaptant-se i escolant-se en cada paraula, en cada gest, en cada espai de tal manera que fins i tot des de ben petites acabem naturalitzant-la com a part irremeiable de les nostres vides, idea que lluny de qüestionar-se amb el temps sembla que s’instauri amb més força en les idees de la majoria de dones. Però precisament per això som aquí, perquè volem posa-li forma, identificar-la, denunciar-la i eliminar-la d’una vegada per totes. Hem de ser molt conscients que aquestes són fruit d’un problema estructural, un problema marcat pels rols de dominació de gènere, els quals es radicalitzen en les dones de classe treballadora.
No és quelcom casual que les dones tinguin una taxa d’atur molt més elevada o feines més precaritzades que els homes. Tampoc ho és el tant per cent de mortes per malalties en trastorns alimentaris a causa de la pressió estètica; o els suïcidis per no pertànyer a la heteronormativitat establerta que comporten haver de sofrir vexacions públiques constantment. Tampoc és casual que la prohibició al dret a l’avortament s’emporti les vides de les dones de les classes populars que no poden pagar-se el viatge a Londres per a poder decidir sobre el seu propi cos. No és casual que les dones patim assetjaments de forma constant i reiterada al carrer i que molts d’aquests acabin en violació. Així com tampoc ho són les 25 dones assassinades que portem aquest any 2016 als Països Catalans en mans de la violència masclista.
El patriarcat i el capitalisme conjuguen una fórmula perfecta per mantenir aquest status-quo, de fet són una mateixa cosa, el capitalisme no podria ser viable de cap de les maneres si no fos marcadament masclista. Per això necessitem organitzar-nos i ser conscients de que és una cursa de fons, però tenim la necessitat i l’obligació de viure amb dignitat.  
Per  aquests motius combatrem el masclisme al carrer, de forma activa i no amb passius minuts de silenci. Perquè estem fartes d’aquesta situació i perquè la lluita contra el sistema serà la que ens farà lliures malgrat se’ns agredeixi, criminalitzi, o jutgi; com va passar aquest 9 i 10 de novembre amb el Cas Bershka, on les nostres companyes van ser jutjades per dur a terme el que avui totes estem fent aquí: assenyalar els culpables de tota aquesta violència contra les dones. I no callarem:
I direm que NO és NO senyor Correal! I per molt que volgués utilitzar el seu diari per fer apologia del terrorisme patriarcal nosaltres estarem fora per denunciar-lo. 
Direm que el meu cos és la meva decisió senyora Julia de Micheo Carrillo. Perquè les dones no som cap objecte passiu i no som una part de la societat, som la societat. 
Direm que cap agressió sense resposta, i que si ens toquen a una ens toquen a totes. Perquè crearem resposta col·lectiva a problemes col·lectius. 
Direm que contra les agressions masclistes, autodefensa feminista. Perquè no hi ha prou amb quatre pintades al terra demanant “respecte” sinó que cal que ens organitzem per combatre aquestes agressions. 
I direm que ens volem vives i amb vides dignes. Perquè no n’hi ha prou amb assenyalar els feminicidis. Hem d’acabar amb el capitalisme patriarcal que ens força a viure en precarietat i violència.
I per això avui cridem: Prou agressions masclistes, ens volem vives i combatives !