Agenda

dijous, 29 de desembre del 2016

Comunicat davant la sentència del Cas Bershka

Hem conegut la sentència del Cas Bershka. En aquesta els agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han sortit absolts. Alhora, a en Santi, la Laia i en Diego els imposen una multa conjunta de 2.250 euros i els condemnen a tres mesos de presó degut al delicte d'atemptat a l'autoritat, que no hauran de complir perquè no tenen antecedents
L'Esquerra Independentista davant la sentència del Cas Bershka:
1. Considerem que aquesta sentència no ha fet justícia. Perpetua la impunitat policial així com s'acarnissa contra uns moviments populars que es limiten a denunciar injustícies com aquesta només amb inofensives performances. El relat oficial és una inversió de la realitat. El relat oficial converteix la víctima en agressor i viceversa. Hi ha un tracte de favor de la justícia vers la policia, malgrat les evidències, malgrat l'Esther Quintana i en Benítez. Gravacions, testimonis de càmeres de TV3, ni les contradiccions i mentides de la pròpia Guàrdia Urbana han servit per evitar la condemna de les nostres companyes. Queda palès que ni la més òbvia de les proves serveix per doblegar l'entramat de poders que ens oprimeix.

2. L'Ajuntament de Tarragona, tenint al capdavant els homes i dones del PSC (incloent-hi aquelles dones que s'anomenen feministes), demanava 2 anys de presó per a cadascuna de les tres activistes. Ha vist debilitada la seva cruel petició. Al judici la mateixa fiscal va rebaixar la demanda d'anys de presó, fent evident que el que hi havia darrere l'actitud de l'Ajuntament era escarmentar els moviments populars.
3. Estem estudiant interposar recurs. Estem estudiant com seguir denunciant aquesta injustícia amb l'objectiu de sumar-la al cúmul d'injustícies que escanyen per totes bandes l'estat espanyol.
4. Amb sentències com aquesta no fan res més que reafirmar-nos en el que fa temps que patim, estudiem i combatem. Només el poder popular, només l'articulació i el desplegament del poder de la classe treballadora pot oferir justícia a la seva pròpia classe, tant als Països Catalans com al món.
5. La solidaritat desfermada amb les tres companyes ha sobrepassat l'irracionalisme de l'estreta justícia burgesa i espanyola, la mateixa que ordena el desallotjament dels nostres veïns i veïnes per entregar el pis als bancs o la que s'emporta el nostre company Joan Coma a Madrid. Si la justícia burgesa ha condemnat les companyes, la justícia popular fa temps que les ha absolt i manté l'acusació contra els agents policials, l'Ajuntament i l'estat espanyol.
Aprofitem per donar les gràcies a totes les companyes que s'han solidaritzat amb les encausades, així com amb les seves famílies, amics i entorn. Ha estat una impressionant experiència de solidaritat i de lluita que s'encavalca amb les moltes que segueixen en peu i que les enriqueix, les multiplica. Moltíssimes gràcies i a seguir lluitant que hi ha molta feina per fer!