Agenda

diumenge, 23 de novembre del 2008

25 de novembre: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Aquest proper dimarts 25 de novembre, en motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, Cau de Llunes (AFRT), col·lectiu feminista de la ciutat, organitza un acte que englobarà una exposició i una xerrada. L'exposició, sota el títol "Això també és violència de gènere" mostra diferents àmbits de la vida de qualsevol dona en els quals aquesta pateix una agressió, com a resultat de les desigualtats sexuals existents. Amb aquesta exposició, es pretén donar a entendre que la violència de gènere no és una qüestió d'àmbit domèstic i privada, sinó una conseqüència de la societat patriarcal. La xerrada, titulada "La vigència de la lluita feminista" abordarà les arrels del moviment feminista, la situació actual, i la rellevància de la seva vigència. L'acte es realitzarà a la Facultat de Lletres de la URV de Tarragona a les 18 h (aula 3102).


Va ser el 1981 que el dia 25 de Novembre es va declarar el dia Internacional contra la Violència de Gènere, a la Trobada Feminista Llatino-americana i del Carib. Es va escollir aquest dia en honor a les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. Van ser tres dones activistes i revolucionàries i van jugar un paper important en la lluita contra el Règim de Trujillo a la República Dominicana. En ser considerades un perill per a la dictadura, se les va torturar, vexar, assassinar i llençar per un precipici el 25 de novembre del 1960.
És en memòria seva, i també en memòria de totes les dones que pateixen violència de gènere, que aprofitem aquest dia per reivindicar, una vegada més, la lluita per a assolir la igualtat i els drets que ens mereixem.