Agenda

dijous, 8 de gener del 2009

BRUTALITAT POLICIAL A TARRAGONA


Ahir, 7 de gener de 2009, CAU DE LLUNES – Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona va dur a terme un acte de denúncia sobre l’estreta relació entre la pressió estètica i la violència de gènere, davant d’algunes botigues de la ciutat. L’acte consistia en una performance acompanyada de la lectura d’un manifest i del repartiment d’octavetes a la gent del carrer; a més, el conjunt de la militància independentista de la ciutat acompanyava i participava de l’acció. La segona actuació, davant del Bershka de la Rambla Nova, va ser denunciada per les dependentes d’aquesta botiga a la Guàrdia Urbana.

Una patrulla d’agents a peu van arribar al lloc dels fets: hanvan interrompre la lectura del manifest, van agafar els DNIs de les noies que parlaven i van prendre el megàfon. Els agents van entrar dins de la botiga, essent seguits pel gruix de gent allí aplegada. Va ser en el moment en que es demanà a l’agent que retornés el megàfon, que l’havia pres de les mans d’una militant, quan aquest es va encarar al militant que li demanava, el va agafar i el va empentar. La resta de participants de l’acció van intervenir per tal d’aturar l’enfrontament; va ser, al mateix temps, quan hi van intervenir més agents de la Guàrdia Urbana i es van encarar a més gent: un noi va ser increpat i perseguit per tota la ciutat; el qui reclamava el megàfon i una altra companya van ser retinguts i colpejats; el que feia fotografies de l’acció fou reduït i li van trencar la càmara per tal de fer desaparèixer les proves. Els agents de la Guàrdia Urbana van agafar a aquestes tres darreres persones i les van conduïr cap al portal d’un edifici adjacent, en el que hi van

entrar 5 agents de la policia local i les van apallissar mentre tota la gent participant de l’acció, i la gran quantitat de ciutadans i ciutadanes que s’hi havia aplegat, ho veien tot. En total, prop d’un centenar de persones van ser testimonis de l’abús policial que el cos de la Guàrdia Urbana va exercir en contra de l’expressió pública que clamava contrària a l’opressió patriarcal.

Les detingudes, reduïdes i retingudes, van ser conduïdes a l’hospital per tal de dur-los-hi a terme el reconeixement mèdic i posteriorment van passar a les dependències dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres.


Per altra banda, al migdia, militants de Cau de Llunes i d’altres organitzacions de l’Esquerra Independentista de la ciutat, van demanar cita amb l’alcalde de Tarragona per exigir que les 3 persones detingudes fossin posades en llibertat i sense càrrecs. La reunió, però, va ser amb dos tinents d’alcalde del Consistori i amb el cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat; aquests van demanar que se’ls informés dels fets i per part de les participants de l’acció se’ls va exigir la posada en llibertat immediata i sense càrrecs de les seves companyes. Els representants municipals, però, no van prendre cap decisió; tanmateix, es van comprometre a accelerar el procés per tal de que els detinguts sortissin el més aviat possible, i també a tenir en compte la petició de que fossin posats en llibertat sense càrrecs.

Tanmateix, però, l’advocat de les detingudes s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra per tal d’informar-se de quan es durien a terme les declaracions i en cap cas s’han mostrat disposats en accelerar el procés.

Poc més tard d’aquesta reunió, es va convocar una roda de premsa i una concentració davant del lloc dels fets, a dos quarts de sis de la tarda, a la que hi van acudir prop de 120 persones de la ciutat i d’arreu de Camp. També hi va haver molta presència dels mitjans de comunicació, mentre que la policia que s’havia aplegat aleshores, Mossos d’Esquadra, s’ho miraven des de l’altra banda del carrer.


A mitja nit, les companyes detingudes han estat posades en llibertat mentre un grup d’unes quinze persones les esperava a l’entrada de la comissaria. Aquestes són acusades de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat mentre la policia local resta emparada per l’ordre de l’Estat.

Tanmateix denunciem:

  • La darrera i constant persecució que estem patint el conjunt de la militància dissident de la ciutat, que s’exemplifica amb la passada identificació de dos companys que tornaven a casa de nit i que se’ls acusava, sense proves ni arguments, de desordres públics per haver bolcat, suposadament, un contenidor.
  • L’abús policial que patim, que es palpa amb fets com la detenció il·legal que va patir fa prop d’un mes una companya, la qual va suposar un segrest per part de la Guàrdia Urbana, amb increpacions, insults i un interrogatori il·legal.
  • La privació de qualsevol expressió pública, que es manifesta amb el robatori de les pancartes que es van penjar a la plaça de braus de ciutat durant el Concurs de Castells.
  • La brutal impunitat amb la que actua darrerament el cos policial de Guàrdia Urbana de Tarragona.

I exigim:

- Que a les tres persones que han estat detingudes no se’ls imputi cap càrrec.

- Que es posi fi a la impunitat policial, que es troba emparada pel Consistori de la ciutat.

Llibertat sense càrrecs per les detingudes!

Prou agressions policials!

La repressió no ens aturarà!

CAU DE LLUNES – Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

ALERTA SOLIDÀRIA – Col·lectiu Antirepressiu

8 de gener de 2009

Tarragona, el Camp, Països Catalans

20 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=5W4KujSw7lA

Anònim ha dit...

Foteu-vos!! colla de llepa conys :D

Unknown ha dit...

Suposo que el darrer comentari fareferència a qui s'haurà de fer fotre davant de les evidències que mostra el vídeo.

L'engany del bipartit no desautoritzant els urbanos responsables no té base.

Anònim ha dit...

Els primers feixistes sou vosaltres. Els detinguts ja han estat arrestats en diverses ocasions per desordre public. Mes val que us dediqueu a apendre quins són els drets dels ciutadans que avui per avui pasen de les vostres retrògrades ideologies

Unknown ha dit...

Anònim... ets urbano?

Anònim ha dit...

Bé aquí el primer que parla de feixisme ets tu.

Llegir manifestos i repartir informació es un clar delicte de desordre públic i atempta contra els drets dels ciutadans. Bravo.

El ciutadà deu tenir dret a ser tancat en un portal i ser apallissat.

Qui es el retrògat?

Anònim ha dit...

Com he dit apreneu de llei i drets. Per manifestar-vos o "llegir comunicats" com digueu teniu que obtindre els corresponents permisos. Per què ? Doncs per que en els casos que la 2violència" no és unicament per part de les forces de l'ordre public si no que també ve dels manifestants o gent que llegeix manifestos te que existir una persona que dongui la cara i es responsabilitzi d'aquests fets. En teniu algú que respongui pels actes dels fills de papa que a cop de talonari i amb advocat particular surten amb la mateixa facilitat que entren detinguts ?

Anònim ha dit...

Per cert, tinc d'urbano lo que tu tens de Tonto Rotondo

Anònim ha dit...

jo no haig de demanar cap permis ja que no hi tinc res a veure amb aquesta gent.

O sigui que l'acte que s'ha fet a la tarde segons tu també es ilegal ja que no s'havia demanat permis (recordem que els fets han passat a les 12.30 i a la tarde 17.30 s'ha fet un acte)

Em pots dir qui aconsegueix permisos per fer un acte amb aquesta franja de temps, en epoca a sobre "de vacances"?

Segur que ningú, perque és impossible amb aquest marge. Curiosament l'acte de la tarde no hi ha hagut cap tipus d'altercat, i s'ha fet el mateix que al matí

Anònim ha dit...

Sembla ser que un dels detinguts és tracta d'un redactor de la revista la bicicleta, i estava fent un reportatge.

En l'acció es va trencar la camara, la qual va recuperar, sense bateria i sense targeta de memoria.

Anònim ha dit...

Tota la nostra solidaritat per les companyes de Cau de Llunes.

La brutalitat policial i aquells que la justifiquen l'hem de condemnar sempre. L'apliquin contra qui l'apliquin.

Tan de bo tinguéssim pares amb talonari per treure tota la gent que per motius polítics teniu empresonada, ja ens agradaria ja. La llei (que tant sembla que coneixes) us prohibeix, per ara, retenir, detenir i maltractar persones. Per això surten a les poques hores de ser detingudes.
Potser no ho ets, però sí que sembles madero sí.

Herois ha dit...

Realment aquest Chuck Norris és tot un anti-heroi de la lluita lliure, en la disciplina de "civisme".

A veure si li dedico un post...

La meva solidaritat, Cau de Llunes.

Anònim ha dit...

Sr. Anònim, que insulta i parla sense saber què diu. Per què no vas a alguna concentració a dir què en penses? I busca al diccionari la paraula "retrògrat".

Herois ha dit...

Malgrat la duresa dels fets, amb una mica d'humor us dedico la darrera entrada al meu blog "Herois".

Força,

Cau de Llunes ha dit...

Gràcies a tots els que ens heu donat suport.

Anònim ha dit...

A L'Urbano Anònim, dir-li que busqui, també, al diccionari la paraula feixisme. I que, demanar permís per a repartir octavetes (fomentar que la gent llegeixi i obtingui diversitat d'opinió) o fer teatre crític al carrer o per anar al labavo en hores de feina, és un insult a la ciutadania i, el que és patètic, és que hi ha gent ho fa i hi ha gent que ho defensa sense sentir vergonya. Si tu i jo som iguals i igual de demòcrates, tu i jo em de poder expressar-nos per igual,i, ja que això no és així, perquè, a part que els partits polítics tenen permís d'ells mateixos per penjar cartells a cada farola i que disposen d'una gran quantitat de diners i TALONS que treuen dels nostres impostos, a nosaltres no se'ns dona permís per a fer res, i en el moment que repartim fulls, porràs a la cara. A més, no se pas de quins talons parles. Hi ha molta gent que sacrifica gran part del seu temps en intentar ser escoltat, fent crítica i quan cal autocrítica, oberts a opinions i propostes i intentant aportar el seu gra d'arena en allò que creuen just. Això molts cops fa anar de cul en estudis o treballs, on encara se'ns recrimina que no ens hi volquem al 100%. Jo tindria una mica més de respecte, i si tens alguna crítica a fer, la pots fer igual, enviant mails o demanant per quedar i xerrar una estona. El nostre mail te'l deixo aquí.
tarragonaactiva@gmail.com

http://www.tgnactiva.ppcc.cat

Anònim ha dit...

dentro de 10 años cuando esteis especulando o siendo concejales recordareis esta epoca rebelde vuestra con nostalgia mientras llamais a la policia porque hay un tio con mala pinta merodeando vuestra casa del camí de la cuixa o de Boscos.
Que asquito. Dejad de decirle a la gente lo que tiene que hacer.

Anònim ha dit...

Potser és el que t'ha passat a tuuuuu????

Anònim ha dit...

si no vols pols, no vagis a l'era !!!
No hi veig cap relació amb les rebaixes i la violencia de genere, aixó està agafat pels pels... que no teniu feina? que us avorriu?
Apa, no us enfadeu.

SEPC Martí i Franquès ha dit...

sort en tenim d'aquesta gent que per no voler pols no va a l'era, per no dir que no arriba ni arribarà mai a res i que abaixa el cap dabant de qualsevol situació,que demana permís per anar al labavo i que no li fa vergonya!pk clar si no vols pols no vagis a l'era sort n'hi ha d'aquestes persones que pensen que no val la pena d'alçar la veu contra ningú. si fos per tu encara viuriem en un sistema feudal, quantes dones han lliutat pk la senyora maria pugui anar de compres avui? pk sino fos per totes aquestes persones estaries a casa, i el marit et domesticaria. maria penso que si no li trobes la relació es pk no li vols trobar si no vols cap mena de canvi en aquesta societat tant justa i bonica no cal que vagis a l'era... tot està bé.aquí hi ha l'octaveta de la relació entre la presió estètica i la violència de gènere.



http://caudellunestgn.blogspot.com/search/label/Documents


marta