Agenda

divendres, 16 de gener del 2009

PROU ABUSOS DE LA GUÀRDIA URBANA!

Tots i totes hem patit o coneixem algú que ha patit un abús d’autoritat per part del Cos de la Guàrdia Urbana. Assumir aquestes situacions com a “inevitables” fomenta la seva normalització. Això, condueix a fets intolerables com els que van tenir lloc a la Rambla Nova de la nostra ciutat , el passat 7 de gener.

Assistim, un cop més, a un nou cas en el què les forces de l’ordre tenen els pocs escrúpols d’agredir ciutadans i ciutadanes i denunciar després els agredits com a agressors. Demostren tenir el costum de fer-se passar per víctimes, després d’haver comès abusos de poder i autoritat.
El passat 7 de gener de 2009, CAU DE LLUNES – Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona es disposava a dur a terme un acte pacífic de denúncia sobre la pressió estètica que pateixen les dones. L’acte consistia en un repartiment d’octavetes, la lectura d’aquestes mitjançant un megàfon, i una petita escenificació amb la qual es dibuixava amb guix de pissarra la silueta d’una noia al terra, davant un parell de botigues. No s’impedia el pas dels vianants, no s’increpava als clients de la botiga, no es cridaven consignes “anticonsumistes” i no es van pintar els aparadors, com s’ha dit en alguns mitjans de comunicació locals, mal informats.
Membres de la Guàrdia Urbana se’n va encarregar de transformar aquell acte totalment pacífic en una acció de repressió policial brutal inadmissible. Després de propinar puntades de peu, cops de puny, estirades de cabell, insults, sacsejades i empentes de manera indiscriminada, aquests agents que suposadament han de vetllar per la nostra seguretat, van retenir dins un portal a una membre de Cau de llunes (professora de secundària), un conegut membre del teixit associatiu de la ciutat, i un periodista que cobria l’acte. Davant la consternació de tots aquells i aquelles que ho presenciaren, aquestes tres persones van ser apallissades, insultades i vexades allà dins. Un dels nois va ser colpejat i arrossegat pel terra mentre l’estiraven dels cabells; la noia va ser llençada a terra, va rebre cops i puntades de peu i se li va retorçar el braç fins el mareig; la càmera de fotos que duia un dels nois, que contenia imatges de les agressions de dins i fora d’aquell portal, i que va ser aconseguida pels agents després d’agredir-lo repetidament, va ser llençada al terra amb violència per un dels policies.
La càmera va aparèixer més tard a les dependències policials, sense la targeta de memòria. Tot plegat, difícil de creure, propi d’una pel·lícula americana, encara més inversemblant si hi afegim com s’ha silenciat als mitjans de comunicació, després que les imatges de TV3 impressionessin tothom que les va veure. La sanció corresponent a no comunicar un acte d’ocupació de la via pública és una falta administrativa, però tot i així, la portaveu de l’equip de govern, Begoña Floría, va declarar que l’Ajuntament defensa “l’actuació correcta de la Guàrdia Urbana”. Com ha de ser una actuació d’aquest cos per què sigui considerada incorrecta? Fins on haurien d’haver arribat? Cal que esperem a que tinguin lloc fets encara més tràgics, com a Grècia o a França?

Els tarragonins i tarragonines tenim el deure d’exigir responsabilitats i sancions davant de fets com aquests, perquè no es tornin a produir
.

Cau de Llunes
Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Entre tots i totes hem d'aconseguir que fotin fora els urbanos responsables d'aquesta brutal actuació i que se us demanin públiques disculpes des de l'Ajuntament.

No? Per això acabo de penjar un altre post sobre el tema.

Guanyarem!

Anònim ha dit...

QUE TONTO ERES

Anònim ha dit...

Maderos amb atrofiacions genètiques causants de discapacitats agudes cognitives que fan que arrossegueu frustracions tota la vida... Que acollonits que esteu! Sabeu que l'heu cagat, que heu feta grossa, que a ma se us ha anat massa i a plena llum, quan tothom ho va veure... i les càmeres de TV3 filmant-ho!!! Tota Tarragona sap que us vau passar tres pobles i no us queda més remei que acceptar que això representa un abans i un després en la història de la repressió tarragonina. Comenceu a comportar-vos com persones adultes i no com gossos!!!

Unknown ha dit...

Hi ha novetats?

Anònim ha dit...

Todo nuestro apoyo desde Castilla.

Ni un paso atrás en la lucha contra el patriarcado.

¡Policía asesina!

www.yesca.org