Agenda

divendres, 19 de juny del 2009

Dona i art

La lluita feminista no és quelcom que resideixi, únicament, en la voluntat d’ un grup de persones de canviar la societat patriarcal. És quelcom molt més global i ampli, del qual el conjunt de la societat n’està impregnat i que emergeix en tot allò que els éssers humans amb aquesta voluntat produeixen. D’aquesta manera, la lluita feminista té el seu reflex, també, en les creacions literàries i artístiques de les dones, que inscrites en un moment històric i cultural determinats, han intentat fer arribar a la resta de la societat el seu crit inconforme amb els rols femenins o els estereotips preestablerts. Moltes d’aquestes dones, o bé no s’han reconegut fins fa poc, o bé resideixen encara en l’anonimat, sense ser tingudes en compte com es mereixen, apartades per una crítica en mans del patriarcat i a qui, per tant, no interessa el seu reconeixement.

Des de Cau de Llunes hem volgut no només retre homenatge a aquestes artistes perdudes, sinó també comprendre i plantejar-nos com han estat condicionades les dones en el seu paper com a creadores d’art per la crítica i la cultura patriarcals. Per altra banda, i fent ús d’una de les seves funcions principals, també tenim per objectiu apropar, mitjançant l’art, la problemàtica de les dones en la societat actual.

Per tal de potenciar l’art femení des dels diversos àmbits, la campanya Dona i Art s’ha centrat en quatre camps diferents: el de la literatura, el del cinema, el del teatre i el de les arts plàstiques. Això es veurà plasmat en dos recitals poètics, en la projecció de la pel·lícula “Frida Khalo”, en la representació d’una obra de teatre i en una exposició de fotografia i escultura. Totes les activitats tindran com a protagonista la temàtica femenina.


Xerrada "La dona com a Objecte i Subjecte de l'art"


Recital en Homenatge a Maria Mercè Marçal

Recital en record de les Poetesses Perdudes


Cinema a la fresca: Frida Kahlo


Inauguració de l'exposició de Fotografia i Escultura a càrrec d'artistes femenines