Agenda

dijous, 27 d’agost del 2009

Recital de poesía: Homenatge a les poetesses perdudes

L’acte Recuperem les nostres poetesses forma part de la campanya Dona i Art. Amb aquesta, Cau de Llunes pretenem potenciar l’art femení, així com aportar un granet de sorra a l’intent de recuperar la cultura de les dones. És a dir, intentar trobar nous punts de vista que ens permetin valorar realment les obres de moltes artistes i establir nexes entre elles, tot saltant lliurement els marges imposats per un concepte d’art construït per i per als homes.

Amb el recital que realitzarem, doncs, volem mostrar una part de l’obra d’algunes poetesses catalanes. Aquestes, tot i ésser mínimament conegudes, sovint han estat interpretades d’una forma incorrecta, com si la seva poesia tan sols expressés uns pensaments, uns sentiments, unes inquietuds que no anessin més enllà de l’estereotip de dona establert per la visió masculina: la dona com a mare, com a esposa o com a amant.

Seguint alguns articles de Maria-Mercè Marçal sobre aquestes poetesses –Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló-, hem seleccionat un seguit de poemes i intentarem parlar d’elles seguint les crítiques i les interpretacions que ens aporta Marçal. De fet, els textos d’aquesta escriptora ens han ajudat a entendre la forma de veure el món de les poetesses ja esmentades, així com la forma d’expressar-se amb paraules de dones, de dones condicionades pel seu entorn però que cercaren escletxes per on assaborir la llibertat, escletxes que trobaren gràcies al pensament i a l’escriptura.


Us esperem , el dia 5 a les 20.00 hores, a l'Ateneu Popular l'Espina! I després ... sopar popular i Dj's!