Agenda

dissabte, 18 de setembre del 2010

Per una Santa Tecla lliure de sexisme!

PER UNA FESTA MAJOR LLIURE DE SEXISME

“Responem a les agressions!”


Durant les Festes totes i tots busquem divertir-nos, sortir al carrer i relacionar-nos amb tot tipus de gent en hores en que no ho fem normalment, en dies com aquests podem viure situacions en les que no ens sentim còmodes i que ens desconcertin. És per això que us animem a promoure unes Festes sense agressions sexistes, en què totes i tots ens respectem i actuem per tal de fer de gaudir lliurement de les nostres relacions i d’una Santa Tecla més segura.
La violència sexista pot tenir diverses formes: insults, suposats “piropos”, bromes, menyspreus, humiliacions, gelosia, tocaments, assetjament o agressions físiques de tot tipus. Si no aguantes aquests comentaris i actituds o si en algun moment tens ganes de marxar d’un espai públic (bars, autobusos, concerts...) perquè et sents víctima d’una agressió i no saps que fer et donem alguns consells perquè t’animis a actuar i no toleris que et perdin el respecte.

- Quan algú que no coneixes et toca el cul en un bar, et fot el rotllo o t’atabala malgrat que li hagis dit que et deixi en pau, no cedeixis, si fa falta busca suport en algú altre i mostra fermesa en la teva decisió.
- No et limitis a seguir un estereotip o a donar una imatge que no t’agrada pel simple fet d’estar de festa, sigues qui vols ser.
- Actua amb seguretat i ocupa el teu espai vital, no deixis que ningú decideixi per tu.
- Busca sempre el recolzament dels teus amics i amigues, no tinguis por ni vergonya de demanar ajuda.


RECORDA:

- Ser pesat o pesada, babós o babosa, no és lligar... només cal un NO.
- Ni l’ús, ni l’abús de cap droga justifica una agressió.
- El carrer i les Festes són per la diversió de tothom, no siguis còmplice i actua contra les agressions.
- Si creus que una persona, tant si la coneixes com si no, es troba en una situació de violència, dirigeix-t’hi, parla-hi i, si cal, acompanya-la a buscar ajuda.



VIU LA TEVA SEXUALITAT LLIUREMENT, AMB QUI VULGUIS I QUAN TU VULGUIS!