Agenda

diumenge, 31 de juliol del 2011

Crònica del teatre feminista a Dones i Art

Malgrat la pluja que va començar a caure just a les 19:00h, la representació de teatre va ser duta a terme amb molta professionalitat. L'acte va traslladar-se al Casal Popular Sageta de Foc, espai en el que una 20 de persones es van aplegar per gaudir del teatre centrat en les dones.

Tres actrius de Tornavís Teatre van donar un toc revindicatiu a la seva actuació remarcant els rols associats a les dones i revindicant el seu paper actiu al llarg de tota la història. L'obra es va iniciar amb una escena en la que les tres actrius nostàlgiques sommiàven en tornar a ser joves per poder tenir menys maldecaps, entre ells la preocupació excessiva per l'aparença física i la pressió estètica. En la segona part, es van fer tres representacions i lectures sobre les personatges gregues Andròmeca, Antígona i Lisístrata emfatitzant en el seu paper actiu i posant de manifest que en un món androcentrista les seves gestes s'obliden. Per acabar, van representar l'escena "Ramon" de l'obra "Homes", en la que es posaven de manifest totes les incoherències de l'amor romàntic i la poca comunicació emocional amb la que solen ser educats els homes, fruit dels estereotips de gènere del patriarcat.

Voldríem agrair a totes les assistents a l'acte malgrat el temps i el trasllat i sobre tot al grup Tornavís Teatre, per adaptar una obra per la campanya Dones i Art.

El proper acte girarà entorn de la dansa, serà el dia 11 d'agost a les 19h a la Plaça dels Sedassos (Si el temps ens deixa, és clar...).
Us hi esperem!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt encertada aquesta crònica!
Només voldria advertir d'una errata: l'ultima escena era una escena extreta de l'obra "Homes" el nom de la qual és "Ramón".
Moltes gràcies

Cau de Llunes ha dit...

Arreglat! Gràcies Eloi.