Agenda

dilluns, 8 d’agost del 2011

Èxit de la Segona Escola Feminista d'Estiu


Al voltant d’una trentena de dones s’han aplegat en la segona edició de l’Escola Feminista d’Estiu organitzada per Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona).

Les jornades, que es desenvoluparen entre el Casal Popular Sageta de Foc i el Centre Social Kal Pobre els dies 5 i 6 d’agost van girar entorn de la Pressió Estètica. Cau de Llunes, que defineix la pressió estètica com “el bombardeig constant d’un estereotip de dona impossible, a no ser que es duguin a terme mesures disciplinàries estrictes en quant a l’alimentació, o despeses econòmiques en tractaments, quirúrgics o no, alguns dels quals arriben a posar en risc la salut de la persona” van abordar els inicis de la pressió estètica, el seu efecte en la salut emocional de les dones i el seu vincle amb el sistema capitalista.

Les tres sessions es van caracteritzar per ser participatives, dinàmiques i amenes. Gràcies en bona part a que estigués obert només a dones, es va establir un clima de comunicació i de confiança que va facilitar la reflexió i debat entre totes les assistents. Aquestes, d’edats i procedència diverses, van rebre un dossier amb un recull de textos relacionats amb la pressió estètica i se’ls va oferir esmorzar i dinar de germanor a preus populars.

Cau de Llunes agraeix la participació de totes les dones que van assistir a la segona Escola Feminista d’Estiu així com la bona predisposició i implicació al llarg de tots els tallers.

3 comentaris:

Sara ha dit...

Felicitats Llunes! Us ho vau currar molt!

Mapi ha dit...

Per 2a vegada...m'ha agradat molt!!! I s'heu superat en un any!!!

Cau de Llunes ha dit...

Moltes gràcies a les dues!