Agenda

dimarts, 15 de maig del 2012

Crònica 12M





El 15 de maig de l’any passat unes tres-centes persones van sortir a Tarragona sota la crida d’una “democràcia real”. Aquest 12 de maig, en l’aniversari de la gesta assolida en els dies i setmanes posteriors arreu de l’Estat espanyol, unes cinc mil persones han tornat a sortir al carrer a protestar contra les mesures de retallades, repressores i injustes impulsades pels governs sota els dictats dels mercats i la banca.
Al matí ja hi ha hagut diversos actes emmarcats en aquest aniversari, que podeu consultar aquí, com ara una taula rodona sobre l’Estat i la repressió, una xerrada sobre sobirania alimentària o un dinar popular, entre d’altres. La participació en aquests també ha estat important i s’espera que sigui més de cara a propers dies.
En una marxa festiva, que ha anat de la plaça Imperial Tàrraco a la plaça de la Font sense cap mena d’incident, s’han cridat els lemes que s’han pogut sentir durant tots aquests mesos des que les acampades donessin lloc al moviment del 15M. Sobretot, s’ha fet referència a la sanitat, a l’ensenyament, a la banca i a l’organització com a única via per assolir els objectius marcats. Tot plegat ha estat present en el manifest consensuat per l’Assemblea 15M, a banda de l’esment a l’autodeterminació dels pobles.
Acabada la manifestació amb una plaça de la Font ben plena, han seguit amb l’assemblea planejada on s’ha proposat el fet d’acampar aquests tres dies, del 12 al 15. La proposta, que no ha comptat amb gaire suport pel que fa a gent disposada, ha tirat endavant per a totes aquelles persones que tinguessin en ment passar-hi la nit. Tot i això, l’Assemblea 15M dóna importància a les activitats programades aquests dies a la Rambla i a la plaça de la Font, sobretot pel que fa a l’últim dia. Entre les intervencions de l’assemblea que ha durat més d’una hora s’ha parlat de vaga general indefinida, d’ocupar l’edifici consistorial, i també s’ha recalcat el poder que té el poble per fer possibles els canvis.

Per a més informació: http://pobleviu.cat