Agenda

divendres, 27 de juliol del 2012

Nosaltres parim, nosaltres decidim!

Les declaracions del ministre de Justícia són esfereïdores. Des de principis d'any el govern espanyol ja va anunciar la seva intenció de modificar la llei de l'avortament, i aquesta setmana Gallardón ha deixat caure per on anirà la reforma. Si la darrera llei de l'avortament impulsada pel PSOE era insuficient, doncs fixava en només 14 setmanes la lliure decisió d'avortar, imposava l'obligació d'un temps de tres dies de reflexió, i mantenia l'avortament dins del règim jurídic, la reforma del PP la farà semblar una llei impecable. 

El PP fa que la realitat superi la ficció: en un any, haurem fet un salt enrere de trenta anys!!! El ministre de justícia ja ha anunciat que la malformació del fetus ja no serà un supòsit per a avortar; per tant, la reforma de la llei farà que la regulació de l'avortament encara serà més restrictiva que la del 1985. L'estat espanyol es posarà a la cua de la UE en matèria avortiva, de forma que fins i tot Polònia serà menys restrictiva. 

L'integrisme religiós ja pot estar content amb les declaracions d'aquest senyor, que s'excusa amb afirmacions tan demagògiques com "los discapacitados por nacer no pueden ser discriminados". D'aquesta manera, amb falsos pretextos ètics, empeny al patiment a tots aquells infants que neixin amb malformacions congènites, que tindran una vida enganxada als hospitals, així com als seus pares i mares. 

És increïble, a més, que aquesta reforma s'impulsi en un moment de crisi econòmica, de retallades en serveis públics i de privatitzacions d'aquests, així com de retallades en ajudes a la dependència. Quina cara més dura! Al·legar motius ètics quan s'està retallant la qualitat de vida de la majoria de la població perquè els qui més tenen no deixin de tenir-ne tant! L'OMS alerta que les legislacions restrictives de l'avortament fomenten les pràctiques que posen en greu perill la salut de les dones; les dones treballadores, les dones de les classes populars, és clar, les que no es puguin costejar “el viatge a Londres”. I gosen parlar d'ètica?

Només hem vist un anunci del que se'ns apropa. Diuen que tindran la reforma enllestida a la tardor. Nosaltres també tindrem enllestida una resposta! Plantem cara, el teu cos és teu, ni de l'església ni de l'estat! Com diuen unes companyes de Barcelona, traiem les ungles al patriarcat i -afegeixo- a l'ofensiva neoliberal!!!
 
Per Laia Estrada (militant de Cau de Llunes)