Agenda

dimarts, 8 de gener del 2013

Crònica concentració 7 de gener


Un migdia corrent de Rebaixes de fa quatre anys va acabar amb tres detencions, pallisses i solidaritat durant tota la jornada. Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, efectuava una acció contra la pressió estètica a l’exterior de diverses botigues de roba. Mentre pintaven una silueta al terra, una patrulla de la Guàrdia Urbana va prendre’ls el megàfon i va agafar del coll a un dels que protestava. Tot seguit, i enregistrat per diverses càmeres, davant la indignació de les militants dels col·lectius allà presents, els agents policials van començar a propinar cops de peu i de puny. Primer van agafar diverses persones i les van entrar a la botiga davant la que estaven fent l’acció, i després d’una estona van traslladar tres persones, una d’elles arrossegant-la pel terra, a un portal d’un edifici proper. Allà dins, tota mena de cops, una càmera trencada i molts insults. Tot i això, aquestes tres persones s’enfronten a càrrecs d’agressions, pels quals el fiscal demana dos anys de presó per a cadascuna, tres mil euros de responsabilitat civil i tres mil sis-cents de multes.
Quatre anys, i el judici encara no s’ha celebrat. Elles demanen la inhabilitació dels agents que van actuar en aquella protesta, però de moment les imatges retransmeses per la televisió pública catalana no semblen comptar, ni tampoc compta la declaració feta per un dels imputats, periodista que cobria l’acte per a L’Accent i Pobleviu.cat, que assegura que li van trencar la càmera i la targeta amb imatges enregistrades.
És per això, i esperant ja que enguany se celebri el judici, que cada 7 de gener es duu a terme una concentració per recordar els fets i per mantindre viva la flama de la solidaritat. A banda d’aquest acte de protesta, que ha consistit en explicar el cas i ensenyar les imatges d’aquell dia, dissabte Cau de Llunes i l’Esquerra Independentista organitzen al migdia un vermut popular a la plaça dels Sedassos per pagar les despeses del procés judicial.
text extret de pobleviu.cat
Aquí podeu visualitzar el video de l'acte:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c_Na2eo6Bv8