Agenda

11 de setembre. A partir de les 10h. Paradeta C/Merceria (jornada Des de Tarragona, 10 anys teixint Països Catalans).

11 de setembre. 19:30h. Manifestació Organitzem el poder popular . Mercat Central de Reus.

13 de setembre. 18:30h. Kafeta Feminista. Dins dels actes de la Terrasseta de Santa Tecla. Parc Saavedra.

14 de setembre. 20:00h. Acte de Presentació dAlerta Violeta . Plaça de les Garrofes ( El Vendrell).

Si voleu col·laborar amb nosaltres, només cal que ens envieu un correu i us informem!

divendres, 27 de setembre de 2013

28S Dia mundial per la Despenalització de l’Avortament. Jo decideixo, jo desobeeixo!!


Aquest any, quan és imminent la reforma del Codi Penal promoguda pel govern del Partit Popular i el ministre Alberto Ruiz Gallardón, la reivindicació del Dia mundial per la Despenalització de l’Avortament es fa més necessària que mai per tal d’oposar-nos a aquesta nova ofensiva contra els drets sexuals i reproductius de les dones. 


Som conscients que allò que les dones hem aconseguit després d’anys de lluita ho podem perdre si no seguim plantant cara a organitzacions ultracatòliques i feixistes que sota l’excusa del que anomenen “Dret a la Vida” són les promotores de les campanyes en contra del dret a decidir de les dones, que basen el seu discurs en la negació del dret al propi cos, i en l’atac a totes aquelles sexualitats que no compleixin amb la norma heterosexual i patriarcal.

El govern espanyol, recolzat per òrgans com la Conferència Episcopal i sectors ultraconservadors com l’Opus Dei, empara i dóna cobertura a aquest discurs antiavortista i fa un pas endavant proposant la reforma de la llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE). Aquesta reforma és una prohibició encoberta del dret a l’avortament. La seva intenció és tornar la Llei als supòsits de 1985, restringint-la encara més amb l’eliminació de la possibilitat d’avortar a causa de malformacions del fetus. La contrareforma també elimina el dret a decidir de les joves entre els 16 i els 18 anys, i a la pràctica suposarà una revisió del supòsit de danys físics i psicològics per a la mare, que suposa un 97% dels avortaments.
Així, en la conjuntura actual de crisi econòmica i de retallades socials i culturals, ens trobem davant d’una paradoxa: no ens permeten avortar i alhora s’omplen la boca parlant del dret a la maternitat. Dret que no fan efectiu ja que no hi ha cap mesura econòmica real que ens permeti ser mares amb dignitat, cada vegada hi ha menys llars d’infants públiques i, amb la precarietat laboral, la mal anomenada “conciliació” es fa cada cop més difícil.

A les dones se’ns està negant el dret a decidir en tots els àmbits. Sobre el nostre cos i sexualitat, sobre el futur del nostre poble, sobre quin model econòmic volem. I si no podem decidir no podem ser lliures. Cal transformar d’arrel la societat. Volem uns Països Catalans feministes on es garanteixi el dret al propi cos i l’avortament lliure i gratuït, on es respectin totes les sexualitats i on la vida, amb llibertat i dignitat, sigui el centre de la nostra societat.

Avui també, rebutgem la propera “Beatificación de los Mártires del S.XX en España”, convocada per al dia 13 d’octubre a la nostra ciutat, per ser una nova ofensiva ultradretana i espanyolista que s’emmarca dins el catolicisme més ranci i que vol ser una demostració de força de la Conferencia Episcopal Española, en un moment en què l’església està retornant als seus postulats més conservadors contra les dones i les persones homosexuals, atemptant contra els seus drets fonamentals a decidir sobre els seus propis cossos i la seva sexualitat. Així doncs, convoquem tothom a la manifestació que tindrà lloc el proper 12 d’octubre a les 18h, des de l’Estàtua dels Despullats.

Per tot això avui diem,
Si no podem decidir no podem ser lliures!
Nosaltres decidim, nosaltres desobeïm, avortament lliure i gratuït!