Agenda

dijous, 9 de gener del 2014

Impunitat policial, cinc anys després


Ja fa cinc anys des que membres i simpatitzants de Cau de Llunes van patir una agressió per part de la Guàrdia urbana mentre realitzaven un acte contra la pressió estètica el 7 de gener de 2009. El passar dimarts, un any més i en vista de la lentitud del proces judicial ,encara sense data de judici, s’han concentrat una vintena de persones per tal de recordar els fets, i, a més, deixar patent que no obliden els abusos de poder que la Guàrdia urbana de Tarragona comet amb total impunitat.

Davant del portal on van succeir l’agressió policial, s'ha fet una lectura informativa dels fets, explicant la situació actual de les encausades, mentre es repartien octavetes. També s'ha recordat que d’ençà d’aquesta agressió policial diverses persones que formen part del teixit associatiu i reivindicatiu de la ciutat han patit assetjament policial a base de sancions administratives absurdes com quantioses.

El 7 de gener de 2009, Cau de Llunes realitzavem un acte contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, en aquesta societat de consum i patriarcal. Les polítiques de mercat i l’ideari sexista de mostrar la dona com l’encarnació de la bellesa formen un còctel nociu per a la salut psíquica, emocional i física de les dones, sent la pressió estètica una de les múltiples cares de la violència de gènere.
Així, doncs, vam voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant un acte simbòlic, totalment pacífic, d’una durada inferior als 5 minuts davant de diverses botigues de la ciutat que fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones. La Guàrdia Urbana de Tarragona, amb els seus coneguts mètodes, va convertit l’acte de denúncia en un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades. Com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió.

Per tot això, reivindiquem un any més l’absolució de les tres agredides, posteriorment encausades, i exigim que els agents del cos policial que van propiciar les agressions siguin jutjats.