Agenda

dimecres, 25 de novembre del 2015

Manifest Bloc Anticapitalista 25N, dia internacional contra la violència de gènere!

A Llíria, a Tarragona, a Terrassa, a València, a Perpinyà ... fins a 35 dones assassinades en el que va d’any als Països Catalans.  És  horrible  aquesta  llista,  són  terrorífiques  aquestes.  No  podem  tolerar  que  els  assassinats  de  dones s’expliquin a la societat com un cas aïllat cada vegada que es donen, no estan deslligats els assassinats de dones els uns dels altres. Però què els uneix? Hi ha una xarxa clandestina d’homes que planifica els assassinats? No. No és una organització com a tal, és una ideologia que reproduïm tota la societat, el patriarcat. (*)El patriarcat és una ideologia que  domina  per  sobre  de  les  altres,  no  és  quelcom  abstracte  o  difícil  d’entendre,  sinó  que  és  ben  concert.  Es materialitza en l’educació, en la publicitat, en els maltractes i micromasclismes, en la construcció d’uns rols socials anomenats “gènere” que atorga a les dones un paper submís, passiu i privat i, als homes un paper actiu, dominant i púbic pel poder atorgat als homes vers i contra les dones). Aquesta ideologia patriarcal està acoblada amb altres ideologies, com ara la burgesa, i se’ns presenten com la única ideologia possible, no es pot votar cada 4 anys perquè no està en discussió, ens volen fer pensar que és natural, com si l’explotació de les dones treballadores fos quelcom innat, com si l’assassinat permanent de dones fos inevitable i no pugués ser d’una altra manera.

La ideologia patriarcal és la que legitima i fa invisible la opressió contra les dones i les dissidències sexuals com els col·lectiu  de  gays,  lesbianes,  transsexuals,  bisexuals  i  intersexuals.  Aquesta  opressió  és  quelcom  material  amb obstacles socials que impedeixen que les dones arribin a alts càrrecs de responsabilitat i que prèviament han de prendre rols masculinitzats; és una opressió ben papable el fet que les dones rebem un salari més baix per a una mateixa feina en comparació amb el salari dels nostres companys; o que les dones siguem acomiadades, es disfressi com es disfressi legalment, quan voluntàriament decidim embarassar-nos; o quan la majoria de feines domèstiques, ocultes i sense remunerar, se’ns assignen a les dones per art de màgia; o que no es persegueixi els consumidors de prostitució  però  si  a  les  prostitutes;  o  que  se’ns  prentengui  fer  passar  per  malaltes  mentals  quan  decidim  ser propietàries del nostre propi cos i de la nostra vida i decidim avortar. La dada que clarifica l’opressió sistemàtica i a nivell mundial és que només l’1% de la propietat mundial està en mans de dones.

Que la punta de l’iceberg sigui la macabra dada de 34 (35) assassinades en un any, per no parlar de les moltes dones assassinades en el que va de dècada o segle, ha de servir per a ajudar-nos a veure que darrere hi ha un problema molt complex i mot gros. Cal que comencem a comprendre el seguit de lògiques internes que estan darrere d’aquesta manifestació última que suposen els assassinats. La base del feminicidi es troba en la ideològia (i en) la força aterial del patriarcat, i el patriarcat és un sistema de dominació integrat a la opressió que la burgesia exerceix contra la classe treballadora a nivell mundial.

El Bloc Anticapitalista som un conjunt d’organitzacions i col·lectius de Tarragona que veiem la necessitat de treballar  plegades per l’autodeterminació dels pobles i per lluitar contra el patriarcat i contra el capitalisme que integren el feixisme,  l’homofòbia  i  la  lesbofòbia,  l’imperialisme,  el  reformisme  i  la  burocràcia...  Entenem  que  la  classe treballadora i, dins seu les dones de la classe treballadora, som un subjecte col·lectiu i en construcció que encara ens hem d’enfortir i desenvolupar. Som l’únic subjecte que pot construir un contrapoder capaç d’enfrontar i derrotar el capitalisme patriarcal que avui ens oprimeix.
Si volem fer alguna cosa contra els assassinats sistemàtics, contra aquest genocidi silenciat i que ens el presenten en forma de notícies aïllades i inconnexes en l’apartat de successos a les notícies, si volem actuar, cal que revisem el nostre dia a dia, la nostra manera de fer i pensar. Cal fer el pas, cal prendre consciència de que la política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres, organitzem-nos per lluitar i vèncer!

LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA, O NO SERÀ!