Agenda

dissabte, 26 de març del 2016

DIMECRES 30, xerrada informativa Feministes Encausades!


El proper dimecres a les vuit de la tarda al Casal Sageta de Foc ens acompanyarà Laura Dorado, explicant-nos el cas repressiu de les Feministes Encausades de Palma.

El passat 9 de febrer de 2014 a Palma es va realitzar una acció de protesta per defensar el dret a l’avortament, en un context de forta commoció dins el moviment feminista per la imminent aprovació de la reforma de la llei de l’avortament per part del Partit Popular. L’acció va consistir en l’entrada per part d’un grup de persones en una església del centre, amb una pancarta i càntics a favor d’un avortament lliure i gratuït. Després de ser expulsades a la força i de ser denunciades posteriorment pel Bisbat de Mallorca, les detencions es van succeir en les properes setmanes, arribant fins a 7, entre elles un menor.

Aquestes 7 persones estan imputades per un suposat delicte, que apareix a l’article 523 del codi penal: “El que con violencia, amenaza, tumulto o vías de hecho, impidiere, interrumpiere o perturbare los actos, funciones, ceremonias o manifestaciones de las confesiones religiosas inscritas en el correspondiente registro público del Ministerio de Justicia e Interior, será castigado con la pena de prisión de seis meses a seis años, si el hecho se ha cometido en lugar destinado al culto […]”

Després de gairebé un any i mig, la instrucció del cas s’ha tancat i la fiscalia demana 1 any i 6 mesos de presó per a les 6 encausades(el menor ja va ser condemnat a través de la fiscalia de menors), i l’acusació particular, el Bisbat de Mallorca, demana fins a 4 anys de presó per a cada una d’elles.

Us esperem a totes a la xerrada!