Agenda

dimecres, 9 de març del 2016

Manifest 8 de març, dia de les dones treballadores, de les assemblees feministes!


Avui, dia 8 de març, com cada any tornem a sortir al carrer perquè és  un dia de lluita, de reivindicació dels nostres drets i de visibilització de la realitat social que viviem les dones arreu del nostre país i del món.

Avui alcem la nostra veu ben alt i cridem, totes i cadascuna de nosaltres, ben fort i sense por, per denunciar que encara ara, en ple 2016, continuem patint injustícies, desigualtats i violències.

· Cridem perquè vivim en una societat capitalista i patriarcal que ens explota, ens oprimeix i ens empobreix com a dones de classe treballadora.

· Cridem perquè vivim en una societat en la que les dones seguim cobrant menys que els homes en tots els sectors laborals i en totes les activitats professionals i la bretxa salarial s'apropa ja al 30%.

· Cridem perquè les dones continuem essent relegades als càrrecs de menys responsabilitat en el nostre àmbit laboral, i continuem patint escenes de paternalisme i menyspreu.

· Cridem perquè algunes de les professions tradicionalment feminitzades, com ara l'educació i la sanitat, sofreixen un atac implacable per part dels governs neoliberals als PPCC i a tota Europa.

· Cridem perquè amb la reforma laboral s’ha consolidat la precarització de les nostres condicions laborals, econòmiques i de prestacions, amb un augment de la temporalitat en els contractes, que afecten majoritàriament les dones i les joves.

· Cridem perquè aquesta mateixa precarització ha abocat especialment les dones a les cues de l'atur o ha forçat el seu retorn a la llar, per assumir de nou les tasques de cura, no remunerades ni dignificades a nivell social. Som discriminades per un sistema patriarcal que no reconeix aquest treball reproductiu, ans al contrari, considera les tasques de la llar com una part inseparable de nosaltres per les condicions del gènere que se'ns ha imposat.

·Cridem perquè seguim en lluita per deixar d'estar doblement oprimides tant al treball com a la llar i exigim un repartiment plenament igualitari a la feina i a casa!

· Cridem perquè són les dones migrades les que ocupen majoritàriament aquests llocs de treball, deixant un buit en els seus països d'origen, perquè les dones occidentals de classe mitjana es puguin incorporar plenament a l'esfera productiva.

· Cridem perquè volem denunciar aquest sistema que potencia el racisme, la trata de persones i l'exclusió social, no només determinat per raons de génere sinó també per qüestions d'ètnia i classe.

· Cridem perquè volem serveis 100% públics i de qualitat, de gestió col·lectiva i comunitària, potenciant una educació laica, basada en la coeducació i que fomenti l'esperit crític, perquè volem sembrar la llavor d'una societat lliure.

· Cridem perquè se'ns oprimeix i discrimina quan expressem que no volem formar part d'aquest
sistema patriarcal.

· Cridem perquè des de que naixem se'ns divideix i separa en un binomi masculí-femení, en el que se'ns ensenya el que hem de pensar, sentir, estimar, experimentar, com hem d'actuar, com hem de gaudir, com hem de ser i reaccionar.

· Cridem perquè som oprimides per un sistema patriarcal que normativitza la mercantilització de la dona i que ens hipersexualitza des de la infància amb models estètics malaltissos i artificials.

·Cridem perquè aquest sistema propicia un model d'amor romàntic que genera dependència i sosté la família nuclear heterosexual, eix del capitalisme, per després silenciar les agressions i els assetjaments que patim en els espais públics i privats.

· Cridem perquè aquesta falsa crisi ha desmantetllat les polítiques de gènere i ha deixat en situació de vulnerabilitat les dones que han patit agressions físiques o psíquiques.

· Cridem perquè volem polítiques de prevenció contra la violència masclista tan en les escoles com en la publicitat i els mitjans de comunicació i volem programes d'apoderament reals per les dones que han sigut víctimes d’aquesta violència.

· Cridem perquè ens estan assassinant enmig d'un silenci còmplice, perquè no podem permetre que aquest mal endèmic i estructural acabi amb cap altre vida més.


I per tot això estem aquí, per dir prou, per plantar cara mitjançant la desobediència i la denúncia, per demostrar que el moviment feminista agafa empenta no només aquí, sinó arreu del món i perquè si ens toquen a una ens toquen a totes .
Avui, dia de la dona treballadora, fem una crida a l'autoorganització de la classe treballadora per crear espais de resposta femnista per plantar cara, per advertir-­los que no cedirem, que seguirem lluitant:

per existir com a subjectes,
per recuperar el nostre cos
per mantenir la dignitat,
per gaudir la propia sexualitat  i
per créixer individualment i col·lectivament com a dones.
Perquè la lluita feminista vol forçar un canvi social real, una transformació del sistema que posi a les persones i a la vida en el centre. I nosaltres, com a feministes i revolucionàries, no som ni serem mai més mercaderia en les seves mans!

 Ja que estem convençudes que la nostra lluita compartida ens farà lliures!!
Sense les dones, no hi ha revolta possible!

Visca la lluita feminista!

Cau de Llunes (Tarragona)
Hora Violeta (Reus)
4Gates (La Canonja)