Agenda

dijous, 8 de juny del 2017

Cicle "Palestina amb ulls de dona"

Aquest mes de juny organitzem conjuntament amb l'Hora Violeta, BDS Tarragona i altres col·lectius i entitats el cicle de cinema "Palestina amb ulls de dona".

Es tracta d’un cicle de tres documentals realitzats per e directores de cinema palestines  que permet conèixer la història d'aquesta terra des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

La primera projecció serà de la mà de l'Hora Violeta a Reus, amb la pel·licula "No podem anar-hi ara, estimat", a les set de la tarda al Casal Despertaferro. Hi serà present també Mohammad Al-Sharqawy, membre del Punt d'Informació del Migrant.

Les dues següents projeccions les durem a terme al Casal Popular Sageta de Foc, a partir de les vuit de la tarda. Aquests són els detalls de cada sessió:

Divendres 16 de juny: La terra parla àrab, de Maryse Gargour (2007).
Comptarem amb la presència d'Aritz Garcia, membre de SODEPAU, politòleg i especialitzat en Palestina/Israel.
Sinopsi: A les darreries del segle XIX, el Sionisme, un moviment polític minoritari, apareix a l’escenari internacional. Com havien teoritzat els seus líders històrics, aquest encarna el desig de crear un estat jueu en algun indret del món i particularment a Palestina.
A l’època i durant milers d’anys, “La terra parla àrab”. Palestina està habitada pels àrabs de Palestina, els Palestins.
Com els líders Sionistes administren i després concilien les seves ambicions polítiques amb la realitat sobre el terreny a Palestina a finals del segle XIX?
A partir de cites dels líders sionistes, imatges d’arxiu inèdites, la premsa de l’època, documents oficials, entrevistes amb historiadors i testimonis de Palestins d’abans del 1948, “La terra parla àrab” mostra des d’una mirada històrica i cinematogràfica una explosiva veritat, la de la neteja étnica de la terra de Palestina a mans dels Sionistes.

Divendres 30 de juny: Diaries, de May Odeh (2010).
Comptarem amb la presència de Maria del Mar Fernández, advocada i activista del moviment de solidaritat amb Palestina.
Sinopsi: documental que tracta sobre tres noies de Gaza confrontades a dues formes d’opressió: l’ocupació israeliana i l’autoritat religiosa que té la ciutat destruïda sota el seu domini.Les noies joves comparteixen els seus temors, les seves memòries, els pensaments i esperances d’una vida millor.

Us esperem!