Agenda

dimarts, 8 de maig del 2018

Intervenció dels col·lectius feministes 1 de maig del 2018

Des dels col·lectius feministes anticapitalistes del Camp, l'Hora Violeta i Cau de Llunes, també volem fer un incís respecte els últims esdeveniments que ataquen, particularment, a les dones de classe treballadora.

La sentència del cas de la manada evidencia la (in)justícia patriarcal amb la que ens topem quotidianament. No podem considerar-la de manera aïllada, sinó com un precedent que pretén fer-nos vulnerables davant els nostres agressors, que segueixen ocupant els espais públics amb total impunitat.

Davant d'aquesta violència sistemàtica, a les dones només ens queda organitzar-nos i lluitar, creant resposta col·lectiva com la que hem aconseguit aquests dies.
Hi ha qui pretén resoldre els casos com el de la manada amb la reforma del codi penal, però això només seria un pedaç.

El problema és sistèmic i estructural, la justícia està al servei de l'estat, no és ni cega ni imparcial, sinó de classe, imperialista i patriarcal.
Només en aquest marc podem entendre que hi hagi preses polítiques, artistes condemnades per les seves lletres, docents investigades per educar en l'esperit crític i joves als que se li demanen penes de fins a seixanta anys de presó per una baralla de bar o per aixecar barreres de peatges.
Aquesta fastigosa justícia masclista que no ha considerat violació l'agressió de la manada és la mateixa que persegueix a moltes de les companyes que estan avui aquí per haver defensat les urnes el passat 1 d'octubre i per exercir el dret a vaga.

Per tot això la resposta només pot ser una. Només organitzades podem lluitar contra aquest sistema i per un canvi estructural: amb el feminisme de classe i radical.