Agenda

diumenge, 4 de gener del 2009

L’ESTRETA RELACIÓ ENTRE LA PRESSIÓ ESTÈTICA I LES MORTS PER VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Des de fa varis anys les dones estem assistint a una de les imposicions del sistema: l’estètica. Inconscientment se’ns fa entendre que per SER DONES i triomfar en tots els àmbits, hem de ser BONIQUES; cal que ens vestim, maquillem, pentinem i actuem de la manera que el sistema ens indica. Pel que es veu, les dones HEM DE PERDRE EL NOSTRE TEMPS en l’aparença física i estètica; sembla que tot el nostre valor com a persones es redueix en allò que SOM I APARENTEM FÍSICAMENT; sembla que els nostres ideals, capacitats i iniciatives es veuen reduïdes a la nostra aparença. Ens fan ser allò que no som; ens fan no – ser, no – existir. ENS ESTAN FENT CREURE QUE SI SEGUIM LA CORRENT, TRIOMFAREM I SEREM GRANS EMPRESÀRIES.

Per aquests motius, les dones ens veiem REDUÏDES davant d’una societat que cada vegada es MASCULINITZA més; una societat on els homes en són el centre, duen la iniciativa i predominen en tots els aspectes; UNA SOCIETAT ON LES DONES TAN SOLS HI JUGUEM UN PAPER SECUNDARI, que es veu relegat al dels homes; una societat on LES DONES NO SOM MÉS QUE OBJECTES.

AQUESTA DISCRIMINACIÓ SEXISTA ÉS LA QUE ATORGA ALS HOMES LA POTESTAT SUFICIENT COM PER DISCRIMINAR, INTIMIDAR I REBUTJAR A LES DONES. Així és com les DONES PATIM ABUSOS VERBALS I FÍSICS, PATIM DISCRIMINACIONS ALS NOSTRES LLOCS DE TREBALL, PATIM ELS CONSTANTS ATACS PUBLICITARIS COM A OBJECTES PER VENDRE I A LA VENDA.

LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES CONTRIBUEIX A MANTENIR L’ORDRE DEL PODER mitjançant el terror i la força. En aquest SISTEMA D’OPRESSIÓ I EXPLOTACIÓ, en el que “allò normal” és la SUBMISSIÓ DE MOLTES i el domini d’alguns, INNUMERABLES CONDUCTES, invisibilitzades en la seva reproducció quotidiana, PASSEN DESAPERCEBUDES EN A LA SOCIETAT EXCEPTE PER A LES DONES, LES SEVES PRINCIPALS VÍCTIMES, LES ÚNIQUES QUE ARRIBEN A revelar LES MARQUES, A VEGADES FINS A LA MORT.

Des de CAU DE LLUNES (AFRT) afirmem que la pressió que les dones patim per l’estètica, té el mateix origen pervers que hi ha darrere de les morts per violència de gènere: el patriarcat.

DESFEM-NOS D’AQUEST SISTEMA SEXISTA

CONSTRUÏM LA DONA NOVA!