Agenda

dilluns, 4 de maig de 2009

1 de maig alternatiu i anticapitalista al Camp

Més de cinc cents manifestants clamen a Tarragona pel repartiment del treball i la riquesa

Amb el lema “Davant de la crisi, repartim el treball i la riquesa”, la manifestació, que ha arrencat de la Plaça Imperial Tarraco a les 7 del vespre, ha conclòs a la Plaça de la Font, davant l’ajuntament de Tarragona passades les 8 del vespre. Al finalitzar el recorregut, representants de diferents col•lectius i organitzacions convocants ;els sindicats CGT, COBAS, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), AJ la Guspira, AJT, i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC), han fet diversos parlaments a la mateixa Plaça de la Font denunciant la crisi i les seves conseqüències pel poble treballador català, les polítiques de l’administració favorables al capital, l’atur desbocat, la retallada de drets laborals, la repressió dels moviments socials i dels treballadors i treballadores immigrants... exigint mesures dràstiques i el repartiment del treball i la riquesa.

La manifestació ha estat una expressió del descontent de les classes populars del Camp, normalment invisibles als mitjans; ofegats per la hipoteca, estudiants descontents, migrants, precaris, joves i vells, treballadors i aturats... Han sortit al carrer per dir “que la crisi no la pagarem nosaltres”, entre clams contra la crisi, els ERO, la pèrdua de drets laborals, entre altres.


Durant el trajecte han anat marcant aquells punts conflictius, com les caixes i els bancs. Ha estat davant de les oficines dels anomenats “sindicats grocs” (CCOO i UGT) i la patronal CEPTA, on han fet la primera parada. Allí, un participant ha llegit una proclama que mostrava el seu
rebuig cap a aquestes institucions, seguidament, els manifestants han llençat pots de pintura que han tacat la façana.

La següent parada ha estat a la Plaça de la Font on ha finalitzat la manifestació. A sobre la tarima, davant l’ajuntament han llegit el manifest unitari i diversos portaveus dels col•lectius i organitzacions convocants han denunciat “la situació de vulnerabilitat i precarietat que
s'està patint als darrers dies a causa de la crisi” en un seguit de parlaments. Seguidament, dos participants han cremat una bandera europea i una fotografia de l’ultima cimera del G20. L’acte ha s’ha conclòs amb l’actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.

Tot i que la mobilització ha transcorregut amb total normalitat i sense incidents, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha fotografiat i filmat primers plans dels assistents a la manifestació del primer de maig. Els agents que realitzaven aquesta tasca ho feien de paisà barrejats entre les persones que participaven a la manifestació i també des de darrere els vidres de la balconada de l’Ajuntament. Les filmacions i fotografies efectuades van a parar als fitxers polítics de la Guàrdia Urbana. Aquestes males pràctiques, vulneren clarament el dret a manifestació i a la llibertat d'expressió.