Agenda

dissabte, 30 de gener del 2010

Crònica de la representació teatral a càrrec de Teatraviesas

“LARA”, Teatraviesas

El local de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona va albergar ahir al vespre prop de 50 persones que van assistir a l’obra de teatre “Lara”, interpretada pel grup de teatre de l’Oprimit Teatraviesas i organitzada per Cau de Llunes (AFRT).

Al llarg de l’actuació es pogué veure com Lara, la protagonista de l’obra, es veia sotmesa a un seguit d’actituds i circumstàncies fruit del sistema patriarcal i dels rols en què havia estat educada, que acabaven desembocant en la violència de gènere. Així, a través dels personatges es treballaven els rols de gènere no només en la parella, sinó també en el paper de les amistats i en la necessitat de tenir projectes personals més enllà de les relacions.

Una vegada finalitzat el teatre es dugué a terme el fòrum, en què diferents espectadores i espectadors van implicar-se en l’obra tot interpretant el paper d’algun dels personatges per tal d’intentar prendre consciència i modificar el desenllaç. A més a més, tot això va anar acompanyat d’un intens debat en què les qüestions protagonistes foren la presència dels rols femenins i masculins, la forma d’alliberar-se d’una relació de parella opressiva i la importància de prendre consciència per tal de no patir situacions similars a les que va acabar patint Lara.

Tot plegat, doncs, va resultar un anàlisi exhaustiu dels problemes que causen la violència de gènere a través d’uns mecanismes de participació i debat que van permetre a les espectadores i els espectadors no només posar-se en la pell dels personatges, sinó també cercar les eines per tal de no veure’s en les mateixes circumstàncies que ells.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Va ser una obra molt interessant, tant per la posada en escena de les actores i actors com en la manera directa i explícita en que tracten el tema de la opressió de gènere. Moltes de les que vam assitir-hi ens vam sentir indentificades en més d'una escena.