Agenda

diumenge, 3 de gener del 2010

Per la llibertat d'expressió, solidaritat amb les encausades del 7 de Gener







El passat 7 de gener de 2009, tres militants independentistes van ser detingudes per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la concentració-denúncia convocada per CAU DE LLUNES - AFRT sobre l'estreta relació entre la pressió estètica i la violència de gènere, tot aprofitant el primer dia de les rebaixes.

Recordem, que una patrulla d'agents municipals van interrompre la lectura del manifest tot prenent el megàfon a les militants que el llegien.
Després d'una llarga tensió, d'empentes i encaraments, els agents van retenir, colpejar i reduïr a 3 militants independentistes al portal adjacent al lloc dels fets.

Aquell dia van ser indentificades 3 militants més mentres estaven a les portes de l'hospital esperant les seves companyes detingudes (una d'elles, ha estat jutjada fa pocs dies, al jutjat de menors, i n'ha estat absolta).

Aquella tarda, militants de diverses organitzacions independentistes i sindicals es van reunir amb la Portaveu de l'Ajuntament i amb el cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona per exigir la immediata posada en llibertat sense càrrecs de les seves companyes. Després, una concentració amb roda de premsa al lloc dels fets, va reunir unes 120 persones vingudes d'arreu del Camp per donar suport a les companyes detingues.

Tanmateix les 3 companyes detingudes van romadre a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Gavarres, fins que passada la mitja nit van ser posades en llibertat.

Posteriorment la Guàrdia Urbana va interposar una denúncia a les 3 detingudes per atemtat a l'autoritat; mentre que les 3 represaliades van interposar també una denúncia contra els agents agressors. Ambdós processos judicials van iniciar, fa uns mesos, amb les declaracions; a dia d'avui encara romanem a l'espera d'una data pels judicis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Crònica dels fets:
http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=585&Itemid=29

Vídeo
http://www.youtube.com/watch?v=pC9JJBztneQ

Vídeo TV3 (minut 1.26):
http://www.tv3.cat/videos/950009/Rebaixes-amb-bones-previsions
-----------------------------------------------------------------------------------------------------



PER TOT AIXÒ, PER LA IMPUNITAT AMB LA QUE ACTUA LA GUÀRDIA URBANA DE TARRAGONA I PER LA PERSECUCIÓ POLÍTICA QUE PATIM,

EL 7 DE GENER REPETIM L'ACCIÓ DAVANT DEL BERSHKA!
SOLIDARITAT AMB LES REPRESALIADES DEL 7 DE GENER!

NI OBJECTES DE CONSUM
NI CONSUMIDORES COMPULSIVES!


Per això, el proper 7 de gener de 2010, en memòria dels fets ocorreguts el dia 7 de Gener de l'any 2009, en un acte de protesta per part de Cau de Llunes, aquest mateix col.lectiu, juntament amb la Plataforma contra els abusos de la Guàrdia Urbana, organitzen un seguit d'actes, per recordar-ne els fets.

12.00h RODA DE PREMSA I PERFORMANCE (Rambla Nova, alçada del Bershka)

13.30h PARTIT DE FÚTBOL SOLIDARI (Camp de Mart)

14.00h VERMOUTH (Camp de Mart)

Si vols participar en el partit de futbol solidari, tan sols ens has d'enviar un e-mail o bé apuntar-te a les graelles que es troben a l'Ateneu Popular l'Espina i al Casal Popular Sageta de Foc.

US HI ESPEREM!


PROU ABUSOS GUÀRDIA URBANA - Plataforma contra els abusos Guàrdia Urbana
CAU DE LLUNES - Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

1 comentari:

un company ha dit...

La meva solidaritat amb vosaltres, companyes. La guàrdia urbana va del pal en aquesta ciutat.

Salut!