Al voltant de 200 persones han assistit avui al vespre a la manifestació en motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora. L’acte ha començat a l’estàtua dels Despullats fins arribar a la plaça de la Font, on s’ha procedit a fer una lectura del manifest elaborat pels diversos col·lectius que han conformat la coordinadora.
D’aquesta manera, entre les principals reivindicacions que han tingut lloc s’ha posat l’accent en l’augment de la precarietat de les dones en època de crisi, la demanda d’un avortament lliure i gratuït, el doble joc moral que suposa el negoci de la prostitució, la manca d’efectivitat del feminisme institucional, la necessitat d’aplicar el feminisme també en la nostra vida quotidiana i la importància d’organitzar-se per tal de fer vigent la lluita feminista durant els 365 dies de l’any. Després, una gran part dels assistents s’han dirigit a l’Ateneu Popular l’Espina, on ha finalitzat l’acte amb l’actuació de la cantautora Cecília.
No obstant, la lectura d’aquest manifest, que ha tingut lloc a les escales de l’ajuntament, estava prevista inicialment per a ser realitzada sobre una tarima que havia estat concedida prèviament pel mateix ajuntament i que, fins ahir a la tarda, estava muntada a la mateixa plaça. Cal recordar que no és la primera vegada que se’ns posen traves per a realitzar actes públics: el passat 25 de novembre se’ns va avisar amb només 3 hores d’antelació d’un canvi d’emplaçament d’un acte previst des de feia mesos i del qual també s’havia solicitat el permís dins els terminis exigits.
Per altra banda, cal remarcar que s’ha tractat de la primera manifestació unitària que s’ha realitzat per commemorar el 8 de març. Així, una vintena de col·lectius del Camp s’han organitzat en una coordinadora per tal de preparar conjuntament la manifestació i tot el seguit d’actes que, al llarg de les darreres setmanes, han precedit la diada. La coordinadora ha estat formada pels següents col·lectius: Assemblea de Joves de Tarragona, Assemblea de Joves de Reus, Assemblea de Joves la Guspira, Ateneu Alomà, Brigades Antifeixistes de Tarragona, Casal Despertaferro, Cau de llunes (AFRT), CGT, Co.Bas, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, CUP de Tarragona, Dones en Acció, EIC (Esquerra Independentista del Camp), Endavant (OSAN), H20, IAC-Ustec, La Gaianada, L'Hora Violeta, Maulets, SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans).
2 comentaris:
Hola,-me gustaria saber como acabó lo de la agresión por parte del guardia urbano el dia del bershka.
Lo comento porque ayer sufri una agresión por parte de ellos así porque si y los acabo de denunciar.
Saludos.
està en procés... hi ha un encreuament d'acusacions. De totes maneres, ens agradaria que et posessis en contacte amb nosaltres i ens ho expliquessis bé, perquè hi ha una plataforma que s'encarrega de denunciar els cassos d'abusos que comet la urbana. El nostre correu és:
caudellunes.tgn@gmail.com
Et felicitem per haver interposat la denúncia, la majoria de persones no s'atreveixen a fer-ho!
Salutacions!
Publica un comentari a l'entrada