Agenda

dilluns, 12 de juliol del 2010

Primera Escola d'Estiu Feminista per a dones!!

Introducció a la lluita feminista
Què és l'opressió de les dones i com ens afecta avui? Què podem fer per combatre-la?

En la societat actual les dones continuem trobant-nos en un estat d’opressió que ens sotmet a tot tipus d’atacs, molts dels qual hem acabat normalitzant. Els elevats casos de violència domèstica (física, però també verbal, econòmica o sexual), el gran pes de la cura de la llar que recau majoritàriament sobre la mare de família (independentment de si també treballa fora de casa o no), les diferencies salarials que es continuen donant (en alguns cassos arriben al 40%) davant de feines idèntiques, el nombre altíssim de noies i dones que pateixen trastorns alimentaris o un malestar fisic-psíquic degut a la pressió estètica a la què se’ns sotmet, etc. en són exemple d’aquesta opressió i d’aquests atacs.

Des de Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona) volem mostrar a totes les noies i dones que ho vulguin com s’origina aquesta opressió, com ens afecta en la nostra salut física, psíquica i sexo-afectiva i com podem enfrontar-nos-hi i construir una societat millor a partir de la nostra pràctica quotidiana diària. Per mitjà d’aquesta petita Escola d’Estiu us proposem tres sessions dinàmiques no acadèmiques que ajudaran a comprendre les bases del sistema patriarcal, com es transmet, com afecta la nostra vida diària i com podem encaminar-nos per superar-lo.

Dissabte 24 de juliol de 10:30 a 13h: Introducció al concepte de patriarcat
Aquesta sessió està centrada en donar a conèixer a què ens referim quan parlem de patriarcat, visualitzarem com actua i es perpetua el patriarcat en l’actualitat i com incideix en la nostra vida quotidiana. Amb aquest taller, per tant, es proporcionaran les eines per a aprendre a analitzar el què ens envolta sota una mirada crítica que permeti detectar situacions de desigualtat, de dominació i violència masclista.

Dissabte 24 juliol de 17 a 19:30: Agents socialitzadors de gènere
A través d’aquesta sessió detallarem quins mitjans té la nostra societat actual per a transmetre l’opressió de les dones i visualitzarem exemples de com ens afecta personalment en el nostre comportament. Les dinàmiques que s’hi duran a terme, tenen l’objectiu de desenvolupar la capacitat d’analitzar el nostre propi comportament d’una manera crítica, acceptant allò que ens agrada i millorant allò que ens genera malestar.

Diumenge 25 juliol de 10:30 a 13h: Vigència de la lluita feminista
Aquesta darrera sessió tractarà la qüestió de la lluita feminista, a partir del debat i de dinàmiques participatives. S’analitzarà per què és avui dia necessària, quins punts cal reivindicar i com es pot fer. A partir d’aquest taller, les participants analitzaran aquelles esferes en les quals pateixen opressió patriarcal i com s’hi poden enfrontar, a partir de diversos mecanismes: la pràctica individual, els grups de formació i autoconsciència, i la militància política activa.

Tota l’Escola la realitzarem a l’Ateneu Popular l’Espina (Baixada de les peixateries núm. 21, Tarragona). La inscripció és gratuïta, però cal que la formalitzeu escrivint un correu a: caudellunes.tgn@gmail.com
Oferim esmorzar els dos dies i dinar el diumenge a preus populars!

Animeu-vos, us hi esperem! Places limitades!