Agenda

dimecres, 9 de febrer del 2011

CAU DE LLUNES ORGANITZA UNES SEGONES JORNADES DE CRÈDITS LLIURES A LA URV

Prop d’uns vuitanta alumnes van assistir la passada setmana a les segones jornades que l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, Cau de Llunes, organitzava a la Universitat Rovira i Virgili. Sota la temàtica principal “El segle XXI en perspectiva de gènere”, els tres dies van aglutinar diverses vessants mitjançant les quals el patriarcat es continua perpetuant.

Les jornades comptaren amb la col·laboració de dues ponents que van tractar temes ben vigents de l’entramat social. Així, Carolina Recio va efectuar una conferència on es posava de relleu la situació laboral de les dones en les tasques domèstiques i en els llocs de treball, mentre que Carme Valls parlà de la medicalització del cos i el tractament de la salut que s’ha perpetuat des d’una òptica sexista. Si aquestes temàtiques van ser les principals el primer i el darrer dia, respectivament, durant la segona jornada el tema principal va girar entorn l’oci, la sexualitat i les relacions sexoafectives. A banda de les dues ponències, les diferents temàtiques van ser completades amb diverses projeccions de pel·lícules i sèries de televisió, així com amb la realització de diversos tallers participatius a càrrec de Cau de Llunes.

Gràcies a la massiva assistència a aquestes jornades, que va propiciar un augment de les places de seixanta a vuitanta alumnes, i a la participació de totes elles al llarg dels debats que van anar sorgint, el col·lectiu qualifica aquestes jornades d’un èxit rotund. Per altra banda, la majoria de les persones assistents van concloure que, després d’haver analitzat la societat segons diverses perspectives, la lluita feminista continua essent una necessitat vigent.