Agenda

diumenge, 3 de juliol del 2011

Crònica de la presentació Dones i Art.

Ahir 2 de juliol, Cau de Llunes, Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona va presentar la seva campanya d'estiu Dones i Art. Mitjançant un concert en acústic molt professional van donar tret a una sèrie d'actes que pretenen reivindicar el paper de les dones com a subjecte en l'art. Aquesta campanya durarà fins la segona setmana d'agost i mostrarà diverses facetes de l'art desenvolupades per dones. Amb aquests actes, defensem que al llarg de la història les dones artistes han quedat a l'ombra i el paper de les dones ha estat com a mer objecte de l'art (com a figures que han estat pintades, moldejades, fotografiades, admirades, observades, etc), és a dir, un objecte passiu i és per això que cal destapar l'altre cantó de la història de l'art, aquell cantó on les dones són subjectes i creadores d'obres artístiques.


Al voltant d'una cinquantena de persones van poder gaudir de música reggae en directe gràcies a les actuacions de Second Trast i de la cantant Aitana del grup Game Over Selectors, a més, al final de l'acte la DJ Luna va amenitzar l'espai amb les seves mescles. Durant l'acte es va mostrar el to combatiu que animava les dones a organitzar-se, a reivindicar els seu paper com a subjectes actius i a no deixar de ser mai elles mateixes.



Volem agrair especialment la motivació, predisposició i dedicació de les cantants i la DJ i també a la Pizzeria Giusseppe Al Tall, per deixar-nos el punt de llum.

El proper acte de la Campanya Dones i Art serà una exposició d'arts plàstiques (fotografia, escultura, pintura...) a càrrec d'artistes femenines de la ciutat. Serà el dia 13 de juliol a les 19h a la Plaça dels Sedassos, per continuar reivindicant les dones com a SUBJECTES de l'art. Us hi esperem!