Agenda

diumenge, 10 de juliol del 2011

Què puc fer si necessito la pastilla del dia després?

La píndola del dia després és un fàrmac contraceptiu que impedeix l'anidament a l'úter d'un possible zigot fecundat en cas de relació sexual sense ús d'un anticonceptiu. Cal tenir molt en comtpe que NO ÉS UN ANTICONCEPTIU, sinó que és un fàrmac força agressiu i que ha de ser emprat només en situacions d'emergència. La seva composició és hormonal i només funciona en les 72h primeres després de la relació sexual, si el zigot s'ha implantat a l'úter el medicament no és efectiu.
Pots trobar més informació aquí: http://www.centrejove.org/pastilla_dia_despres.html
Si has tingut una relació sexual de risc i necessites prendre't aquesta pastilla tens dues opcions:
  • comprar-la en una farmàcia: des de l'agost del 2009 que la píndola es pot comprar a les farmàcies sense recepta i per un preu de 19€. Si ets menor d'edat te la vendran igualment.
  • anar al CAP: anar al teu centre d'atenció primària i demanar la píndola, en aquest cas te la donen gratuïtament. En cas extrem, al CAP també poden receptar-te una píndola que ha sortit recentment al mercat, que funciona fins a cinc dies després de la relació sexual de risc.

Després de la ingesta, tindràs sangrat menstrual i molt possiblement nàusies o mal de cap, són efectes secundaris normals.
Pots llegir informació més concreta sobre la composició i els efectes en aquest link http://es.wikipedia.org/wiki/P%C3%ADldora_del_d%C3%ADa_despu%C3%A9s#Efecto_primario_del_Levonorgestrel.2C_LNG