Agenda

dissabte, 13 d’agost del 2011

Crònica: dansa a Dones i Art

Ahir 11 d'agost Cau de Llunes vam reivindicar el paper de les dones en la dansa, en un acte més de la Campanya DONES i ART, que estem desenvolupant en els mesos de juliol, agost i setembre. Afortunadament, el dia va acompanyar i a diferència dels dos actes precedents (l'exposició d'arts plàstiques i la mostra de teatre, que el temps va obligar a que fossin desenvolupats din del Casal Popular Sageta de foc, on l'exposició encara roman), l'acte es va poder realitzar al carrer i la petita plaça dels Sedassos es va omplir de gom a gom.

A través de l'actuació de tres tipus de dansa diferents, la Dansa-Jazz, el Ball Contemporani i la Dansa Oriental, vam voler representar el fet de ballar per a una mateixa, en contraposició a la dansa de cara als altres com el concubinatge o la dansa "florero" dels programes de televisió. La intenció de l'acte era reivindicar la dansa com una eina d'introspecció i com una manera de fer exercici, de conèxier el nostre cos i d'estimar-lo, d'emprar-lo com un vehicle per canalitzar emocions i de contacte amb altres companyes. Per això, quan va acabar la mostra de balls, es va convidar a tothom perquè participés en el taller que les companyes de dansa oriental havien preparat per tal d'introduir-nos en aquest ball.

Volem agrair a l'acadèmia de Ball May per la seva actuació de dansa-jazz juvenil amb la cançó Cherokee i per l'actuació de Ball contemporani amb la peça "Elephant Gun"; i al grup de noies de Reus per la seva mostra de Dansa Oriental i el taller que van fer a continuació. També volem donar les gràcies a la pizzeria AL TALL que al llarg de la campanya ens han ajudat en tot el que hem necessitat.

Dansa Contemporània

Dansa Jazz

Dansa Oriental

Taller de Dansa Oriental