Agenda

dimecres, 9 de maig del 2012

Tornen les acampades, un any després




Des de l’Assemblea 15M de Tarragona comuniquen que sortiran al carrer el proper 12 de Maig en una manifestació popular, creativa, no violenta. Sortiran per a seguir mostrant la seva indignació contra aquest sistema que per a manternir-se aplica unes retallades socials i laborals que van en contra de la immensa majoria de la població. La manifestació serà dissabte a les 19h des de la plaça Imperial Tàrraco.
El 15 de Maig de 2011, milions de persones van iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que “no som mercaderia en mans de polítics i banquers” i expressant de manera pública i massiva que la democracia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar del 99%, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per expoliar la riquessa comuna tot posant en perill la vida de les persones.
El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i “ara ens governen els banquers. Es evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema actual ens aboca al desastre i hem de ser nosaltres els que prenguen les regnes del nostre destí”.
Exigeixen poder constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això el 12 de Maig, després d’un any protestant sense resposta, tornen al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries, convocant mobilitzacions arreu i una vaga de consum.
Alguns s’han organitzat i estan construint alternatives i solucions, però davant la repressió i els bloquejos que els imposen des de les institucions es veuen obligats a reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la poblacio amb unes retallades contínues dels drets socials i laborals. Així, doncs, amb la fi de garantir el dret a l’existència de la majoria de la població animen a manifestar-se i exigir:
  • Ni un euro més per a rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il.legitim creat per aquells que van provocar la crisi. Per una banca pública sota control social.
  • Educació, sanitat i serveis públics universals, gratuïts i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics. Els drets públics no son un negoci!
  • Repartiment just del treball i la riquesa, salari digne i no a la precarització laboral. No a la jubilació als 67 anys. Retirada de les darreres reformes laborals.
  • Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge. No als desnonaments.
  • Reforma fiscal que permiti distribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. No a l’evasió fiscal. Renda básica universal a totes les persones.
  • Democracia participativa. Hem d’exercir el nostre dret irrenunciable a decidir el nostre present i el nostre futur.
A més, han anunciat mitjançant les xarxes socials i el seu blog que tornaran a acampar. Serà el mateix dia 12 a la plaça de la Font de Tarragona, i tornen a fer la crida a què tothom hi participi. Aquí podeu consultar l’horari dels actes programats.