Agenda

dilluns, 12 de novembre del 2012

El 14-N VAGA DE LES TASQUES DE LA LLAR I DE LES CURES

El 14-N les dones també sortim al carrer per a reivindicar una vaga general de veritat, per això: El 14-N VAGA DE LES TASQUES DE LA LLAR I DE LES CURES !

Volem visibilizar que també són TREBALL les tasques de cura que es realitzen dins de les llars, sense remuneració alguna, i desenvolupades gairebé sempre per dones. Es tracta, però, d'un treball invisibilizat i realitzat gratuïtament, tot i ser indispensable per a la societat així com la base sobre la qual se sustenta el sistema capitalista i patriarcal. 

És per això que denunciem la doble explotació i opressió que patim les dones. D'una banda desenvolupem el treball assalariat d'una manera discriminatòria (diferències salarials, dificultats per a arribar a posicions de presa de poder, etc.), i d'altra banda ens fem càrrec de la major part del treball domèstic. 


A aquesta càrrega del treball domèstic cal sumar-li l'efecte de les darreres reformes laborals aprovades pels governs de l'Estat Espanyol. El treball de cura es converteix en una condemna per a nosaltres, ja que estem lligades a la llar i ens veiem abocades a patir molta més temporalitat als llocs de treball, a la deslocalització geogràfica, a ser més fràgils davant l’assetjament laboral, a patir l’acomiadament lliure en situacions com un embaràs, i a formar part dels alts índexs d’atur.

Què volem amb la vaga de les tasques de la llar i de les cures?


Denunciar que es relega el treball de cures a les dones i se n'eximeix als homes, com si es tractés de l'ordre “natural” de les coses.
Denunciar que el treball en les llars és invisibilitzat per la seva gratuïtat, però és la base de tot aquest sistema.
Situar el manteniment de la vida i de les persones al centre del sistema, i no els mercats.
Redistribuir i col·lectivitzar les cures, més enllà de la família nuclear, però no només de mà de les dones.
Reconèixer què suposa la reproducció de la vida.
Acabar amb el mercat financer perquè no té en compte a les persones, ni el ritme de la vida, i perquè NO respon a les nostres necessitats i s'està carregant el planeta.
Denunciar la plusvàlua emocional, afectiva i sexual de les dones en les llars.

Reconèixer què suposa la criança/educació.
El dret a cuidar i a no cuidar.

El dret a l'autocura.
El dret al propi cos!!!


EL TEU MALESTAR FÍSIC, PSÍQUIC I EMOCIONAL és la conseqüència d'una explotació NO RECONEGUDA!!!

ORGANITZA'T!!!! NO ESTÀS SOLA!

LA VAGA SERÀ FEMINISTA!