Agenda

dimecres, 16 de gener del 2013

18 de gener, concentració contra les agressions sexuals arreu del món

Us convidem a sumar-vos a la concentració que durem a terme el divendres 18 a les 20 hores a l'estàtua dels Despullats per a manifestar el nostre rebuig a les agressions sexuals que patim les dones arreu del món.

La convocatòria sorgeix motivada per la segona violació múltiple a un autobús denunciada a la Índia, poc després que una jove morís quinze dies posteriors a la violació múltiple i a la pallissa de la que va ser víctima, també en un autobús. Considerem inacceptable la indiferència dels organismes internacionals envers les agressions sexuals sistemàtiques que patim les dones arreu del món, i en particular, a la Índia, on cada 20 minuts una dona és violada, però només un de cada quatre casos el violador és condemnat, segons l’Oficina de Registre de Delictes.

El cas de la Índia no és aïllat, sinó que arreu del món les agressions sexuals són emprades com una forma de control i coerció sobre les dones, per tal que acatin la llei i la norma (escrita o no) patriarcal. Si bé a alguns països aquestes agressions són molt visibles i estan grotescament normalitzades, i el patriarcat és clarament identificable, a d’altres com el nostre, la visibilitat és menor però les agressions segueixen sent-hi, igual que l’ordre patriarcal.

En aquest sentit, volem recordar que les afirmacions de JM Castelao “las leyes son como las mujeres, están para violarlas”; de Richard Mourdock “els embarassos fruit de violacions succeeixen perquè Déu ho vol”, o totes les que va realitzar l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el gener de l’any passat, evidencien aquest ordre patriarcal i són apologia de la violència contra les dones.

Així, convidem a tota la ciutadania i a tots els col·lectius que ho vulguin a que us adheriu i participeu en la concentració així com a desobeir la moral i la pràctica patriarcal, i a no deixar cap agressió sense resposta.

CAP SILENCI DAVANT LES AGRESSIONS SEXUALS!

CAP SILENCI DAVANT LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE!

VOLEM SER DONES LLIURES EN PAÏSOS LLIURES!!!