Agenda

dijous, 17 de gener del 2013

I jornada feminista de formació i debat per a dones


El proper dissabte 19 de gener, tindrà lloc a la Sala d'actes del Museu d'Art Modern de Tarragona (C/ Santa Anna, 8), la I JORNADA FEMINISTA DE FORMACIÓ I DEBAT per a dones, que té l'objectiu d'analitzar la situació socioeconòmica actual en perspectiva de gènere.

La crisi està castigant a tot el conjunt de les classes populars i Cau de Llunes (AFRT) tenim especial interès en conèixer els efectes sobre les dones, ja que darrerament ens han estat assaltant moltes preguntes...

Com ens està afectant la crisi a les dones?
Estem retrocedint en matèria d'igualtat?
Com percebem les dones aquests efectes?
Quin paper desenvolupem les dones en les protestes actuals?
Què està fent el moviment feminista davant la crisi?
Què hauria de fer?
Com ho ha de fer?


Així doncs, l'objectiu d'aquesta jornada és clarificar tots aquests dubtes, quina ha de ser la punta de llança de les reivindicacions feministes, i mirar d'aconseguir que totes anem a una contra l'ofensiva patriarcal i neoliberal.

Per a fer-ho, hem programat un matí de formació que començarà a les 10:30 i finalitzarà a les 14:30. En primer lloc, hi haurà una breu presentació del treball que realitzen actualment diferents col·lectius feministes del nostre país, i posteriorment tindran lloc tres xerrades per a les quals tindrem el plaer de comptar amb unes magnífiques ponents:
Vicky Soldevila serà la primera. Aquesta professora de la URV i membre de TAIFA ens farà una introducció general sobre la crisi actual i el seu origen, i ens proporcionarà dades il·lustratives a nivell de gènere, per tal de definir el marc introductori de la jornada.
A continuació Carolina Recio qui és professora de sociologia a la UAB, i que ja ha col·laborat anteriorment amb Cau de Llunes, centrarà la seva anàlisi en la situació del treball assalariat per a les dones.
La darrera intervenció la farà Maria Jesús Izquierdo (Dra. en economia i professora a la UAB), amb la que també hem pogut comptar en diverses ocasions, que desenvoluparà l'anàlisi al voltant de la situació de les dones en relació a les tasques domèstiques i de cura.
A continuació, per suposat, disposarem d'un espai per a formular tots es dubtes que s'hagin presentat al llarg de les ponències!

Hem programat, també, un dinar popular al Casal Popular Sageta de Foc per les que es vulguin quedar a compartir impressions i per a convidar-vos a assistir al debat de la tarda, adreçat especialment a dones activistes del moviment feminista o d'altres moviments revolucionaris, per a discutir quina ha de ser la campanya política feminista que hem de desenvolupar, partint del que haurem vist al matí.
Bé, us animem a que reserveu plaça adreçant-nos un correu a:

jornadescaudellunes@gmail.com