Agenda

dijous, 31 d’octubre de 2013

1es jornades feministes dels Països Catalans


Els col·lectius feministes anticapitalistes A Cavall de Forques, Acció Lila, Adona’t, Cau de Llunes, Gatamaula, Justa Revolta, La Ruda i l’Hora Bruixa us convidem a les Primeres Jornades feministes dels Països Catalans, que se celebraran el pròxim dissabte 16 de novembre a Tarragona

Les Jornades feministes dels Països Catalans, tenen per objectiu la trobada de diversos col·lectius i individualitats feministes d'aquest territori per tal de conèixer-nos més enllà del nostre àmbit local i crear un espai de trobada, debat i lluita.

En els darrers anys, han sorgit col·lectius feministes a molts pobles, viles i barris que mostren la voluntat d'organitzar-nos en espais que s'oposin a l'heteropatriarcat capitalista. De moltes maneres i intensitats diferents, individual i col·lectivament dones, lesbianes i trans hi estem fent front: participant en una concentració o mobilització massiva, reenviant un mail, amb l'acció durecta, repartint una octaveta, participant en una petonada davant d’una església, escridassant els antiavortistes, anant a reunions, enganxant cartells, transformant les nostres relacions afectives i sexuals, replantejant-nos els nostres rols i identitats, plantant cara a les humiliacions quotidianes quan ens increpen pel carrer, fent debats, ocupant l’espai públic, fent perfomances, perdent la por.

Amb aquestes jornades volem presentar i debatre temes que ens preocupen i atravessen, compartir eines i a bastir aliances que ens ajudin a fer de la solidaritat feminista una realitat. Organitzat en un dia de formació i debat, volem debatre en grups algunes qüestions que ens semblen un bon començament: quin és el subjecte sobre el que volem construir el feminisme dels Països Catalans? Quines visions tenim sobre com encarar la lluita pels dret al propi cos? Com treballem per avançar cap a una vaga de cures? Com organitzem l'autodefensa feminista? De quina forma ens relacionem amb altres moviments socials?

Volem fer d’aquestes jornades un espai on totes ens hi sentim còmodes per a participar: totes tenim alguna cosa a dir sobre les qüestions que ens inquieten! Volem aprendre de les diferents visions i crear un espai de construcció i lluita per, en definitiva, poder anar avançant en la construcció del moviment feminista als Països Catalans!
Obert a dones, lesbianes i trans!
Us hi esperem!

 
 


 MATI:
- Sobre quin subjecte construïm el feminisme?

- El projecte feminista dels Països Catalans.

 TARDA:
- Drets sexuals i reproductius/ 
Dret al propi cos: Avortament, Maternitat Feminista, LGTB+

- Eix socioeconòmic: 
Treball productiu/reproductiu. 
Drets laborals.
Models de militància i treballs

- Violències/Agressions: 
Violències dins dels moviments socials. 
Agressions quotidianes. 
Autodefensa Feminista

- Com vivim el feminisme?
 

 
Per a inscriure't contesta el formulari 
Per tal d’ajudar-nos en la organització i les qüestions logístiques  
cal inscriure's a les jornades. 


Més informació:  

Blog: s'anirà completant la informació de les jornades, 
programació, horari, direccions... aixi com documents de 
lectura prèvia específics de cada debat i documents 
generals de formació feminista. 

Tota la informació que necessiteu saber no 
dubteu en preguntar-la a: jornadesfeministesppcc@gmail.com