Agenda

diumenge, 9 de març del 2014

Crònica de la manifestació del 8 de març

Més de quatre-centes persones van participar ahir al vespre en la marxa convocada per l’esquerra anticapitalista i feminista del Camp pel dia de les dones treballadores, el 8 de març. Tot i que centrada evidentment pel context en la contrareforma de la llei de l’avortament, amb cartells i lemes, la manifestació va cridar també per l’autodefensa feminista i contra la violència masclista. 

Enguany, a més, gairebé coincidia amb una altra convocatòria per part d’una plataforma (“Onada Violeta”) integrada per membres de partits institucionals i sindicats grocs. A aquesta darrera hi va assistir si fa no fa la meitat de gent que a la tradicional. En aquest sentit, es van sentir moltes crítiques des de l’anticapitalisme, tot cridant “quina coincidència, just enguany se us desperta la consciència”. Cal recordar que el partit que encapçalava la primera manifestació, el PSOE, va aprovar una llei amb moltes mancances, tal com narrava Laia Estrada fa dos anys mentre s’estava debatent aquesta contrareforma.

Durant la marxa, una performance va denunciar l’esclavatge de les dones en el sistema patriarcal i mostrava com a única via possible la desobediència i la lluita feminista conjunta, una idea que ja recollia el lema inicial de la pancarta: “Seguirem decidit, seguirem desobeint: juntes en la lluita feminista”. Amb totes les aturades, amenitzades per una batucada, la manifestació va recórrer els carrers més cèntrics de Tarragona, des de l’Estàtua dels Despullats fins a la plaça de la Font. 

Després de llegir el manifest, diverses membres de la PAH, que aquests dies estan duent a terme una lluita constant contra Catalunya Caixa, van pronunciar un discurs sobre el dret a l’habitatge i a una vida digna. L’acte va cloure amb l’actuació del Cor Sageta de Foc, amb diverses cançons reivindicatives del repertori tradicional popular català.





(Font: Pobleviu.cat)
(Fotografia: Genoveva Seydoux Fotografia)