Agenda

dimarts, 11 de març del 2014

Continuem decidint! Registrem els nostres cossos!!


CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ COL.LECTIVA REGISTRE DIRIGIDA PER YOLANDA DOMÍNGUEZ
 
El cos, eix central del discurs feminista, és un territori de necessària reconquista per les dones.
Durant segles, el cos femení ha sigut representat i modelat per i per a la mirada masculina, convertit en mercaderia o considerat tabú, sotmès a estereotips impossibles, agredit, violat, manipulat, tractat com a objecte i reclam, vexat i menyspreat.

A aquestes dificultats per construir lliurement la nostra identitat i el nostre cos s’afegeix un avantprojecte de llei de l’avortament presentat pel ministre de justícia Alberto Ruíz-Gallardón, que pretén eliminar la capacitat de prendre decisions al respecte de la maternitat i sobre la nostra moral.
Yolanda Domínguez proposa fer visible aquest conflicte d’autoritat sobre el cos de la dona amb aquesta acció simbòlica en la que les dones acudeixen al Registre de la Propietat Mercantil de les nostres ciutats per registrar el dret a la possessió i al lliure ús del seu propi cos. Amb l’imprès oficial de bens mobles (els que es mouen) i fartes de que altres decideixin per elles, pretenen legalitzar i deixar constància de que el seu cos és seu ningú pot impedir ni condicionar la seva presa de decisions.

CONVOCATÒRIA

Es convoca a totes les dones que vulguin participar a fer visible la seva indignació sobre l’Avantprojecte de llei de l’avortament en particular i sobre la necessitat de reconquerir el poder sobre el nostre propi cos en general, sumant-se a aquesta proposta d’acció col.lectiva dirigida per l’artista Yolanda Domínguez www.yolandadominguez.com creadora d’accions de carrer que visibilitzen conflictes de gènere.
L’objectiu és formar una cua enorme de dones a la porta del registre de la Propietat, que reclamin el dret a la propietat del seu propi cos i que generi una imatge impactant de protesta que es difongui als mitjans de comunicació.

Per participar-hi és necessari:

  1. Confirmar assistència a CAU DE LLUNES: caudellunes.tgn@gmail.com
  2. Imprimir i omplir l’imprès oficial adjunt
  3. Presentar-se el dia 14 de març a les 9h en el Registre de la Propietat Mercantil Secció Bens Mobles, Avinguda Pau Casals, 13 - 2º en Tarragona, i sumar-se  a la cua de dones  per demanar que ho admetin en tràmit.
  4. Registrar l’acció en vídeo i fotos i enviar-ho a Yolanda Domínguez. 
  5. Citar en qualsevol difusió pública que es realitzi que és una acció que es suma a l’iniciativa posada en marxa per Yolanda Domínguez.

Nota: la sol·licitud és gratuïta
                             
VIDEO REGISTRE http://www.youtube.com/watch?v=Y7bBH7-Kefg