Agenda

divendres, 15 de maig del 2015

Comunicat en suport de la CUP de Tarragona davant les properes eleccions munipals


AQUEST 24 DE MAIG, VOTEM PER UNA SOCIETAT NO PATRIARCAL

Aquest 2015 és un any d'eleccions i campanyes electorals dirigides i controlades pels partits dominants. En les darreres setmanes són moltes les propostes amb les que ens bombardegen amb una única finalitat electoralista. Aquestes propostes miratge tenen un únic objectiu: el recapte de vots. A més, es plantegen totalment al marge de les necessitats del poble i s'executen de dalt a baix. Prova d'això és la pèrdua de poder dels Ajuntaments davant els òrgans administratius autonòmics i centrals. Davant d'això des de Cau de Llunes apostem pel treball de base desenvolupat dia a dia, colze a colze als nostres carrers, als Casals, als Ateneus, a les Associacions de Veïnes; Aquesta és la única política real, la que va de baix a dalt, la que construeix. Així, entenem i reivindiquem el municipalisme com una eina al servei d'aquesta política real.

Tenim molt clara la importància, a l'hora d'anar a les urnes aquest proper 24 de maig, que podem escollir entre contribuir a perpetuar un model econòmic capitalista, neoliberal i injust pel que fa als drets i llibertats de les persones o, per contra, podem apostar per una opció de fer política que no només representa sinó que és part intrínseca d'unes lluites populars que treballen per una ruptura amb l'actual sistema socioeconòmic, combatent el patriarcat, el racisme i l'homofòbia.

Des de l'àmbit de la lluita feminista tenim clar que encara ens queda molt per fer, i que la crisi econòmica no està portant res més que un retrocés a marxes forçades en tot allò que havíem aconseguit.

L'ofensiva tradicionalista i retrògrada de la política institucional actual està fent renéixer les ideologies més intolerables al voltant de la llibertat sexual, el dret al propi cos i de la violència masclista de les que som testimonis diàriament.

Som les dones les que carreguem amb les tasques de la llar i de cura que el sistema patriarcal ens imposa. Veiem com als nostres municipis emergeixen iniciatives privades que substitueixen la gestió pública dels nostres drets fonamentals. Un exemple contundent és la privatització que du a terme la xarxa Social i Sanitària Santa Tecla amb el beneplàcit del Govern de la Generalitat i de l'Església catòlica, denunciada i combatuda pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona que tan bon feina està fent.

Per tot això, quan els moviments feministes que apostem per un canvi de model real i efectiu cerquem una opció coherent amb la nostra lluita, cal que ens fixem en el programa polític de la CUP, ja que aquest, no només inclou de manera transversal la perspectiva de gènere com un aspecte a abordar, sinó que inclou específicament la intenció de caminar cap a una societat no patriarcal, des d'un projecte polític que situï les dones, la diversitat d'opció sexual i d'identitat de gènere al centre d'un projecte revolucionari.

- Perquè treballa per un projecte feminista revolucionari.
- Perquè lluita contra la pèrdua de drets socials que afecta de manera més aferrissada a les dones.
- Perquè promou models familiars alternatius.
- Perquè treballa per la sensibilització en favor de la corresponsabilitat de les tasques domèstiques i de cura.
- Perquè promou propostes concretes que garanteixen el drets universals a totes les persones LGTBI+.
- Perquè promou projectes educatius per una sexualitat lliure i saludable i perquè exigeix un avortament lliure i gratuït.

Per tot això, Cau de Llunes donem suport a la CUP de Tarragona en les properes eleccions municipals del 24 de maig i emplacem a totes les persones a participar de manera activa més enllà del comicis electorals en un projecte que és de totes i per a totes.

DE LLEVANT A PONENT, BUFA UN NOU VENT!