Agenda

dimecres, 6 de gener de 2016

CONCENTRACIÓ 7 de GENER, la repressió no ens aturarà!

El proper dimecres 7 de gener, tindrà lloc una concentració a les 12h a la Rambla Nova de Tarragona,número 49. Coincidint amb el primer dia de Rebaixes, ja farà 7 anys des que militants de l'assemblea feminista Cau de Llunes i d’altres col·lectius de l’Esquerra Independentista van patir una brutal agressió per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que ha acabat en una denúncia creuada, entre la policia local i les activistes agredides.
Recordem que aquell 7 de gener de 2009 el col·lectiu feminista realitzava un acte simbòlic i pacífic contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, mostrada com una de les múltiples cares de la violència de gènere. Cau de Llunes va voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant una performance, d’una durada inferior als 5 minuts, davant de diverses botigues de la ciutat que fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones (ja sigui amb les talles o bé als aparadors).
La Guàrdia Urbana de Tarragona, amb els seus coneguts mètodes, va convertit l’acte de denúncia en un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades. Com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat els agents van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió.
Un any més, en vista de la lentitud del procés judicial, tindrà lloc aquesta nova concentració per tal de recordar els fets; per demostrar que segueix ben present que la Guàrdia Urbana de Tarragona comet abusos de poder amb total impunitat; per a reivindicar no només l’absolució de les tres persones que van ser agredides, sinó per a exigir que els agents de la guàrdia urbana que van propiciar les agressions siguin jutjats; i per a denunciar la repressió i la persecució política com a una eina per a mantenir l'ordre social imperant.

Us esperem a totes!