Agenda

divendres, 26 de febrer del 2016

Actes previs 8 de març. Performance i mural!

Ahir 25 de febrer vam dur a terme una performance itinerant, convocada per la Plataforma 8 de març, tant Tarragona com a Reus. L’acte pretenia visualitzar els rols que recauen a les dones conseqüència de la societat patriarcal i es van anar cridant lemes instant a trencar les cadenes que ens hi lliguen. 

A Tarragona ens vam dirigir a l’hospital Santa Tecla i a la seu del PP. Els motius que ens van portar a fer-ho en aquests espais són les retallades i les privatitzacions que tenen com a conseqüència una precarització especialment de la vida de les dones.

A Reus vam reproduir la mateixa acció al centre comercial El Pallol, a la Prioral de St. Pere i a la Plaça Mercadal (davant de l’Ajuntament). Es van triar aquestes ubicacions per denunciar el model de societat capitalista que promou estereotips de gènere malaltissos, per denunciar la falta de llibertat i autonomia del propi cos i per denunciar la falta de recolzament i menyspreu per part de les institucions, respectivament.

El mateix dia a Tarragona, Cau de Llunes vam convocar, com tots els 25 de cada mes des del novembre, una concentració per reivindicar els feminicidis produïts, en la qual han assistit unes 25 persones. El passat dilluns vam reproduir el mural al lloc de la convocatòria, que va ser esborrat per l’Ajuntament de Tarragona en menys de 12 hores, el qual hem tornat a refer en aquesta concentració i seguirem refent tantes vegades com calgui, ja que al dia següent el van borrar altra vegada.

El 8 de març tornarem a sortir al carrer assenyalant els veritables culpables de la nostra misèria i organitzar-nos per a lluitar fins acabar amb aquesta situació.

Ni silenciades ni explotades, vives i combatives!